• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Yusufi annesi: Dünya gözü ile oğlumu görmek istiyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hassasiyetlerinden dolayı çocukları 20 ve 25 yılı aşkın süredir haksız bir yere cezaevinde tutuklu bulunan Yusufi mahkumların aileleri, çocukları için adaletin tecelli edeceği günü beklediklerini ve artık dünya gözüyle oğullarının serbest kaldığı günü görmek istediklerini söylediler.

Ergenekon ve Balyoz gibi Kemalist ulusalcı kesimin yargılandığı kimi davalarda yargılanıp ağır cezalara mahkum olanlar, yeniden yargılama yoluyla beraat ettirilirken ve üstüne de tazminat verilirken, İslami hassasiyetlerinden dolayı FETÖ komploları ile yıllardır cezaevinde haksız yere tutuklu bulunan Yusufi mahkumlar ısrarla görmezden geliniyor.

FETÖ'nün polis ve yargı ayağı tarafından İslami hassasiyetlerinden dolayı, İslam'ın izzetini korumak ve savunmak adına zulme sessiz kalmadığı ve İslami bir hayat sürdüğü için kendisine kurulan çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu üniversite öğrencisi iken cezaevine konulan İlhan Kuş'un ailesi adalet bekliyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken cezaevine konulan İlhan Kuş'un yaşlı ve hasta annesi, 19 yıldır haksız yere cezaevinde tutuklu bulunan oğlu için adalet istiyor.

Oğlunun FETÖ mağduru olduğunu söyleyen 65 yaşındaki Gevriye Kuş, gözyaşları içerisinde İLKHA'ya konuştu. Oğlu için adalet isteyen Gevriye Kuş, yeniden yargılama yoluyla oğlunun suçsuzluğunun ve oğluna bu zulmü reva görenlerin ortaya çıkacağını söyledi.

Yıllardır oğlunun hasretini çektiklerini söyleyen anne Kuş, eşinin oğlunun hasretine dayanamayarak çeşitli hastalıklara yakalandığını ve geçirdiği kalp krizi sonucu ise oğlunu ve özgürlüğüne kavuştuğu günü göremeden vefat ettiğini belirtti.

Genç yaşta cezaevine konulan oğlunun FETÖ'nün polisleri tarafından günlerce işkence gördüğünü ifade eden Kuş, yaşadıkları haksızlıkların FETÖ komplosu olduğunun artık ortaya çıktığını, terör örgütü üyesi olmakla yargılanan hâkimlerin verdiği kararların geçersiz sayılarak oğlunun ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Oğlunun Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi iken tutuklandığını ve hayali olan doktorluğun elinden çalındığını belirten Kuş, "Benim oğlum tıp öğrencisiydi. Bundan 19 yıl önce hiçbir suçu yokken gözaltına aldılar, cezaevine attılar. Oğlum Elazığ'da tıp okuyordu, doktor olacaktı. Ama benim oğlumu gözaltına aldılar. Sırf camiye gittiği için Kur'an dersi verdiği için cezaevine attılar. Benim oğlum Allah rızası için camiye giden birisiydi. Ama onu 19 yıl önce aldılar ve cezaevine attılar." dedi.

"Ameliyat oldum ve şu an durumum iyi değil"

Eşinin kalp krizi geçirdiğini yineleyen Kuş, "Ben de hastayım ve ben de bir defa kalp krizi geçirdim. Ameliyat oldum ve şu an durumum iyi değil. Ben Allah için oğlumun artık serbest kalmasını bekliyorum. Oğlum ve suçsuz olan herkes serbest bırakılsın. Kaç sene oldu. Oğlum Allah için camiye gidip Allah rızası için ders veriyordu. Herkes Allah için çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"Cezaevi cezaevi dolaştırdılar"

Oğlunun gözaltına günlerce işkence gördüğünü belirten Kuş, "Ama oğlumu gözaltına aldılar. Oğluma gözaltında iken tam 9 gün boyunca işkence ettiler. 18-19 yıldır cezaevindedir. Bir Malatya, bir Gümüşhane, bir Osmaniye bu şekilde cezaevi cezaevi dolaştırdılar. Ben de hasta oldum, kalp krizi geçirdim. Kalbimden ameliyat oldum. Bende şeker, tansiyon çıktı. Zaten babası kalp krizi geçirip vefat etti. Ben hep çile çekiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum." şeklinde konuştu.

"Dünya gözü ile oğlumu görmek istiyorum"

"Yeter artık biz de adalet istiyoruz!" diyerek yetkililere çağrıda bulunan Kuş, "Allah herkese yardımcı olsun bize de olsun. Ben oğlumun çıkmasını istiyorum. Dünya gözü ile oğlumu görmek istiyorum. Ben de diyorum oğlum çıksın dünya gözü ile oğlumu göreyim. Yıllardır oğlumu bekliyorum. Ben hastayım ve böyle olmaz. Allah bir insaf versin. Ben de istiyorum oğlum cezaevinden çıksın. Cezaevi yollarında gidip gelmekten hasta oldum. Oğlumun yaşıtları hepsi evlenip, ev sahibi ve çocuk sahibi oldu. Ben onlara bakıp ağlıyorum. Ben de çocuğumun serbest kalmasını istiyorum. Ben de oğlumun bir yuva kurmasını istemiyor muyum? Ben oğlumun ve herkesin de serbest kalmasını istiyorum. Allah herkese yardımcı olsun. Ben de oğlumu özlüyorum. Ben sofraya oturup bir lokma yemek yediğimde oğlumu görmeyince onu özlüyorum. Ben de istiyorum ki oğlum sofrada olsun, o da diğer çocuklarım gibi yanıma gelip gitsin." diye konuştu.

"Oğlumun hasretinden çeşitli hastalıklara yakalandım"

Oğlunun cezaevine ziyarete gittiğini, sadece 40 dakika görebildiğini ve ziyaretten sonra ise günlerce hasta olduğu için yataklara düştüğünü anlatan acılı anne Kuş, şunları söyledi:

"Oğlum şu anda 41 yaşında. Bundan sonra belki ömrü kalır belki kalmaz. Benim de ömrüm bitiyor ve hastayım. Babası vefat etti. Benim de durumum malum. Ben artık oğlumu görmek istiyorum. Oğlum cezaevine girdiğinden beri bu şekilde hep ilaç kullanıyorum. Oğlumun hasretinden bu şekilde çeşitli hastalıklara yakalandım."

Oğlunun yeniden yargılanıp serbest bırakılmasını isteyen Kuş, "Af değil yeniden yargılanmasını istiyorum ve hak ettiği özgürlüğünün tekrar ona verilmesini çok arzu ediyorum. Ben cezaevine gittiğim zaman orada oğlum bana teselli veriyor, kendini bu kadar üzme anne diye bana tesellide bulunuyor." dedi.

Yıllardır cezaevinde olan 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların yanı sıra bunların anne-baba, eş ve çocuklarının da mağdur edildiğini ve ömürlerinin büyük bölümünün de cezaevleri kapılarında geçtiğini belirten İlhan Kuş'un kardeşi Ramazan Kuş ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, adaletli davranmasını istediklerini ifade etti.

"Cumhurbaşkanımızın artık adaletli bir şekilde davranmasını istiyoruz"

Gündemdeki "Ceza indirimi"nden ağabeyinin ve ağabeyi gibi 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru olan kişilerinde yararlanmasını istediklerini belirten Kuş, "Fakat biz bu aftan yararlanmaktan daha ziyade yeniden yargılanmalarını istiyoruz. Ağabeyim 2000 yılından beri cezaevinde ve biz de istiyoruz ki artık serbest kalsın. Onun da artık bir yuvasını kurmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da artık adaletli bir şekilde davranmasını istiyoruz. Bu mağdurların tekrar yargılanmasını istiyoruz. Artık bizimde sabrımız ve dayanacak gücümüz kalmadı. Artık ne diyeceğimi bilmiyoruz ve kime güveneceğimizi bilmiyoruz. Tek istediğimiz Cumhurbaşkanımızdan adaletli bir şekilde herkesin bu ceza indiriminden yararlanması ve yeniden yargılanmalarını istiyoruz. 28 Şubat mağdurları için af istemiyoruz, tekrar yargılanmalarını istiyoruz. Eğer bu af uyuşturucu taşıyana vuracaksa biz bu affı da istemiyoruz." diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir