• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Denizlili öğrenciler Diyarbakır`da ağırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında, Denizli'de eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri Diyarbakır'a geldiler.

Kentin tarihi ve kültürel güzelliklerini gezen öğrenciler, merkez Sur ilçesindeki İçkale'de Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'yla görüştüler.

Ege'den yola çıkarak Diyarbakır'a gelen öğrencilerle hasbihal eden Güzeloğlu, kentle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Güzeloğlu, "Daha önce Çanakkale ve İstanbul'daki arkadaşlarınız dâhil diğer illerden gelen genç kardeşlerinizi ağırladık. Arkadaşlarınızı, yaşıtlarınızı, kardeşlerinizi Diyarbakır'dan Türkiye'nin diğer illerine gönderdik. Böylelikle çok güzel bir kaynaşma, tanışma, arkadaşlık oluşturma; büyük ve çok güzel ülkemizin her bir köşesini her birinizin görmesine fırsat tanımış olduk. Sizler de buraya Denizli'den geldiniz. Tanımış olacaksınız, bu güzellikleri göreceksiniz. Bunları unutmayacaksınız. Çektiğiniz fotoğraflar, karşılıklı oluşturduğunuz dostluklar hep sizle birlikte yaşayacak. Siz de döndüğünüzde Diyarbakır'ın güzelliklerini çevrenize, arkadaşlarınıza, ailenize aktaracaksınız. Kısa bir zaman sonra biz de Denizli'ye, Diyarbakır'dan sizin arkadaşlarınızı göndereceğiz. Onlar da Denizli'yi tanıyacaklar." dedi.

Öğrenciler, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Aksoy'a takdim ettikten sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çekildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir