• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Savunma araçlarına sahip olmasaydık operasyonlarda verim alamazdık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da özel bir okulun ev sahipliğinde "Stem ve Robotik Kodlama" semineri düzenlendi.

Düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Deniz, ilde Stem ve Robotik Kodlama alanında yürütülen eğitim çalışmalarına değindi.

Deniz, "Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Eğer sahip olduğunuz bilgiyi teknolojiye çeviremiyorsanız, dünya ile rekabet etme şansınız da olamaz. Ülke olarak katma değeri yüksek teknolojik ürünler üretmeliyiz. Hem bilgi üreteceğiz hem de sahip olduğumuz bilgiyi teknolojiye dönüştürmeliyiz. Son zamanlarda terörle mücadelede milli teknolojimiz olan İHA, SİHA ve diğer savunma araçlarına sahip olmasaydık, ulusal ve uluslararası operasyonlarda yeterli verimi alamazdık. Geçen yıl açtığımız Batman Bilim Sanat Merkezi'nde Valiliğimiz koordinesinde İl Özel İdaresi ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) desteğiyle yapılan 'İnovasyon Merkezi' bu tür eğitimleri çocuklarımıza vermeye başladık. Batman'ı Stem ve Robotik Kodlama eğitimlerinde Türkiye'de en iyi yere getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu. 

Bu tür eğitimlerin gerçekleşmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü belirten Deniz, tek amaçlarının eğitim-öğretimin yanında vatanını seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından program, uzmanlar tarafından Stem ve Robotik Kodlama üzerine yapılan sunumla sona erdi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri