• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Bölge müftüleri Diyarbakır`da toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenecek olan 35'inci İl Müftüleri Toplantısı'na ön hazırlık yapılması amacıyla Diyarbakır'da "Bölge İl Müftüleri İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır öncülüğünde gerçekleşen toplantıya, bölge il müftülerinin yanı sıra ilahiyat fakültesi dekanları da katıldı. 12 ilin müftüsünün katıldığı toplantıda, "irşat faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği" üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Ankara'da yapılacak 35'inci İl Müftüleri Toplantısı öncesi için bir ön hazırlık toplantısı yaptıklarını belirtti.

Karabayır, "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl senede iki defa bütün il müftülerimizle birlikte, tespit edilen bir şehrimizde, bir takım istişareler yapmak üzere 'İl Müftüleri Toplantısı' düzenler. Bu sene de 35'inci İl Müftüleri Toplantısı ayın 15'i ile 18'i arasında Ankara'da yapılacak. Bu yıl farklı bir format uygulandı. Ülkemiz 8 bölgeye bölünerek, bölge il müftüleri bir istişare toplantısı yaptılar ve her bölgemize de belli konular verildi. Bugün yaptığımız bu toplantı, genel toplantı öncesi yapılan bir istişare toplantısıydı. Bu toplantıya 12 ilimiz katıldı. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak..." ifadelerini kullandı.

Din görevlileri olarak tüm ülkede çalışma ve gayretlerini arttırmaya çalıştıklarını dile getiren Karabayır, "Toplantıya il müftülerinin yanı sıra ilahiyat fakültesi dekanları da iştirak ettiler. Toplantıda, 'irşat faaliyetlerinin etkinlik ve verimliliği' maddesini işledik. Yapmış olduğumuz çalışmaları da bir rapor halinde toplantıya götüreceğiz ve orada daha detaylı inceleyip bu madde hakkında bir rapor hazırlayacağız. Daha sonra sonuç bildirgesi Türkiye kamuoyuna duyurulacak. İnşallah gün geçtikçe, başkanlığımızın taşradaki faaliyetleri daha da tesirli bir şekilde hissedilecek. Zira bugün başkanlığımızın yapmış olduğu hizmetlerin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Din görevlileri olarak bütün Türkiye'de 'dinimizi nasıl daha güzel anlatabiliriz, nasıl etkin kılabiliriz?' diyerekten çalışmalarımızı ve gayretlerimizi arttırmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (Muhammed Said Aksoy, Emrah Deniz - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir