• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
ABD`nin elçilik binasının sokağına Malcomx ismi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ünlü Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X`in adını Çukurambar Mahallesi`nde yapımı devam eden Amerika Birleşik Devletleri`nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478. Cadde`ye verecek. İsim değişikliğine ilişkin talimatın Başkan Erdoğan`dan geldiği öğrenildi.

Amerikalı Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X`in adı Ankara Çukurambar Mahallesi`nde yapımı devam eden Amerika Birleşik Devletleri`nin (ABD) yeni büyükelçilik binasının bulunduğu 1478. Cadde`ye verilecek. Değişiklik kararı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınacak.  İsim değişikliğine ilişkin talimatın Başkan Erdoğan`dan geldiği öğrenildi.

KIZLARI DA AÇILIŞA GELECEK

Eşi Emine Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu`na katılmak için ABD`ye giden Başkan Erdoğan, Malcolm X`in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz`la görüşmüştü. İlyasah görüşmeye ilişkin “Kendisi beni Türkiye`ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara`da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içerisinde gerçekleşecek” ifadelerini kullanmıştı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ MECLİS`TE

Başkan Erdoğan`ın talimatı üzerine Çukurambar Mahallesi`ndeki 1478. Cadde`nin adı Malcolm X Caddesi olarak değiştiriliyor. Caddede aynı zamanda inşaatı devam eden ABD yeni büyükelçilik binası bulunuyor. Büyükelçilik yeni binasına taşındığında bu adresi kullanacak. İsim değişikliğine ilişkin karar Büyükşehir Belediye Meclisi`nden İsimlendirme Komisyonu`na gönderildi. Karar Meclis`te kabul edildikten sonra caddenin adı Malcolm X olarak değişecek ve yeni isim tabelaları takılacak.

(Hürriyet)

Bu haberler de ilginizi çekebilir