• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Antep işi el sanatları sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerde mefruşat kursu gören kursiyerlerin 47 ayrı branşta 937 adet el işi göz nuru çalışmaları "9.Geleneksel El Sanatları" sergisinde sergilenmeye başlandı.

Karataş Mahallesi'ndeki Şahinbey Parkı içerisindeki sergi salonunda açılan serginin töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, el işi sanatlarının yapılmasının, teşhir edilmesinin ve kullanılması ile Gaziantep'e özgü bu sanatların yaşatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Yaşar Torun Gençlik Merkezi başta olmak üzere sosyal tesisleri ve gençlik merkezlerindeki kurslarda eğitim gören bayan kursiyerler, 47 ayrı branşta hazırladıkları 937 çalışmayı sergiledi. Görücüye çıkan el işleri yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde birçok kurslar verildiğini belirten Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimiz günden beri 120 tane sosyal tesisi ve gençlik merkezi açtık. Bu tesislerin içerisinde meslek edindirme, spor, müzik, yabancı dil, üniversiteye, fen lisesine hazırlık kursları ile ana sınıflarımız var. Yani baktığımız zaman toplumun her kesimine dokunacak kütüphanelerimiz de var. Toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz."dedi.

Meslek edindirme kurslarında 4 bin 417 aktif kursiyerlerinin olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Şimdiye kadar da 27 bin 788 hanımefendiye tesislerimizde kurs vermişiz. Bu tesislerimizde kendi hocalarımızın ve kursiyerlerimizin yapmış olduğu el sanatlarını göreceğiz. Hanım kardeşlerimiz kendi düşüncelerini, maharetlerini, sanata yansıtarak emek vermişler. Gaziantep'in el sanatlarını yaşatmak çok önemlidir. Sadece bunları yapmakta yetmiyor. Öğretmek ve yapmak çok önemli. Bunları tekrar değerlendirmek çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak bunu da yapıyoruz. Böylelikle hanımlar yaptığı eserleri kendisi kullanmak veya değerlendirmek istiyorsa zaten değerlendiriyor. Satmak isteyenler de işte bu şekilde değerlendiriyorlar. Bu şekilde aile bütçesine de ciddi anlamda katkı sağlamış oluyoruz."ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya da el işi sanatlarının yer aldığı bir sergiyi açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kursiyerlerle beraber sergi gezildi.

Sergide Antep işi nakış işleyen Emine Duruk da "Antep yöresinin, Antep işlerini yapıyoruz. Diğer nakış türleri zaten makine işine giriyor. Biz zaten onları bilmiyoruz. Burada genelde iğne oyası yapılır. Ama biz burada genelde Antep işi yapıyoruz. Başımızda hocamız var. Düzenli olarak kursa gidiyoruz. Hem nakış öğreniyoruz hem de günümüz değerlendiriyoruz. Bizim için güzel oluyor. Günümüz dolu dolu geçiyor. Bizim işlediğimiz bütün ürünler el emeği göz nurudur."şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir