• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Bakan Soylu: İran ile iş birliğimiz bizleri her zor dönemde umutlandırmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Süleyman Soylu, İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazli ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bakan Soylu burada yaptığı konuşmada, mevkidaşını Türkiye'de görmekten onur duyduğunu, İran ile Türkiye arasında tarihi bağların olduğunu, iki ülkenin özellikle son iki yılda iş birliği ve sorumluluk kapsamında önemli adımlar attığını ifade etti.

Bakanlar düzeyindeki sıkı iş birliğinin yanı sıra aynı zamanda bakan yardımcıları ile emniyet, jandarma ve göç konusunda aynı iş birliğinin sürdüğünü anlatan Soylu, bu ilişkinin son dönemde üst düzeye ulaştığını söyledi.

Terör, uyuşturucu, düzensiz göç, kaçakçılık, sınır güvenliği gibi konularda iki ülkenin müşterek mücadele sergilediğini hatırlatan Soylu, bu konuların heyetler arası görüşmelerde de ele alınacağını dile getirdi.

Türkiye heyetlerinin İran temasları sırasındaki misafirperverlikleri nedeniyle konuk mevkidaşına teşekkür eden Bakan Soylu, "Her zor dönemde karşılıklı iş birliğimiz ve adımlarımız, bizleri hem umutlandırmış hem cesaretlendirmiş hem de kuvvetlendirmiştir." diye konuştu.

"İki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi ülkemizin önceliklerindendir"

Bakan Abdurrıza Rahmani Fazli ise İran ve Türkiye İçişleri bakanlıkları arasındaki ilişkileri yakından takip ettiği için Bakan Soylu'ya teşekkür etti.

İran milleti, hükümeti ve aynı zamanda dini liderinin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ciddi olduğunu ifade eden Fazli, "Bütün koşullarda iki ülkenin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi bizim ülkemizin önceliklerinden biridir." dedi.

"İş birliklerinin yanı sıra iki bakanlık olarak daha farklı alanlarda da ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum." diyen Fazli, şunları kaydetti:

"Bölgesel konular iki ülkenin İçişleri Bakanlığının gündemine alınabilir. Biz bölgesel konularda da hemfikir olarak ortak işler yapabiliriz. Eğer biz özellikle bölgesel konularda da ilişkilerimizi takviye edersek ve diğer ülkelerin de konuya dikkatini çekmeyi başarırsak, onların da bizimle iş birliği içerisinde olmalarını sağlayabilirsek hem güvenlik alanında hem de ekonomi ve siyasi konularda daha fazla ilerleme gösterebiliriz. Biz tam anlamıyla buna inanıyoruz. Bölgesel konular bölgedeki ülkelerin eliyle çözülmelidir. Türkiye'yi bölgemizdeki en önemli en etkili ülkelerden biri olarak görüyoruz. Ziyaretler ve toplantıların düzenlenmesi iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve iki ülke halkının refah seviyelerinin daha da artmasına yardımcı olur."

Kabulün ardından iki bakan başkanlığında heyetler arası görüşmelere geçildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir