• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...

Kentsel dönüşüm kapsamında Adıyaman'ın belli başlı mahallerinde yapılacak toplu konutlar için çalışmalar devam ediyor. 61 hektarlık alanı kapsayacak olan kentsel dönüşüm için yıkım işleri yer yer başladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, bir yandan hak sahipleriyle anlaşmaya çalışan yetkiler, diğer yandan da anlaşma sağlanan yapıları bir bir yıkıyor.

Mara ve Varlık mahalleleri ile Musalla, Ulu Cami ve Alitaşı mahallelerinin bir kısmını kapsayan 61 hektarlık alanda gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren yetkililer, Mara Mahallesi'nde anlaşma sağlanan yapıların yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi.

Bürokratik işlemleri tamamlayıp, hak sahipleriyle görüşmelerde bulunan ilgili birimlerin, görüşmeler neticesinde anlaşılan hak sahiplerinin yapılarını satın alarak bir bir yıkımını gerçekleştirmeye devam ettiğini de sözlerine ekleyen belediye yetkilileri, "İnşallah en kısa sürede diğer hak sahipleriyle de anlaşmaları tamamlayıp bu projeyi ivedi bir şekilde hayata geçiririz." dediler. (Cemil Özdaş -İLKHA)