• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
"Değerlerine bağlı bireylerin yetişmesi için gayret edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından "Gençlik Sohbetleri" programları başlatıldı. Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, değerlerine bağlı, ahlaklı bireylerin yetişmesi için gayret edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Gençlik Sohbetleri" hakkında açıklama yapan Dutar,  Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmesi için programlar başlattıklarını söyledi.

İlçede mevcut bütün ortaöğretim kız/erkek öğrenci yurtlarında "Gençlik Sohbetleri" programları başlattıklarını söyleyen Dutar şöyle konuştu: "Bu kapsamda personelle, düzenlenecek faaliyetler ile ilgili planlama, konu seçimi, metot birlikteliği açısından istişare toplantıları yapılmıştır. 2018-2019 yılı eğitim-öğretim sezonu boyunca devam edecek sohbet programları sunum şeklinde, gençlerin ilgi alanına hitap edecek şekilde yapılacaktır. İmani ve itikadi konular, Hazreti Peygamberimiz'i anlamak, dinimiz İslam'ı doğru tanımak, sahih kaynaklar çerçevesinde İslami anlayış, doğruluk ve dürüstlük, vatanseverlik, sevgi ve saygı, ibadet bilinci, güzel ahlak, temizlik, aile hayatı, adab-ı muaşeret gibi konularda gençler bilgilendirilecektir."

"Bizler gençlerimizi önemsiyoruz" 

 "Bizler gençlerimizi önemsiyor, onlarla yakından ilgileniyoruz." diyen Dutar, "Hazreti Peygamber (sav), gençlerin terbiyesi ile özel olarak ilgilenmiş, mescidinin yanı başındaki Suffe isimli çardakta, Ebu Hureyre gibi nice gence dinini öğretmiştir. Efendimizin yanında gençliklerini yaşayan Abdullah bin Ömer, Abdullah bin Mes'ud, Abdullah bin Abbas, Muaz bin Cebel ve Enes bin Malik gibi büyük sahabelerin, İslam kültür ve medeniyetinin inşasındaki yerleri tartışılmazdır. Bundan dolayı gençlerimizin ahlaklı, dürüst, çalışkan ve vatansever olmaları konusunda elimizden gelen gayreti ve çalışmayı yapmaya hazırız ve buna mecburuz. Bu kapsamda Solhan'da mevcut öğrenci yurtlarındaki gençlerimizle buluşmaya başladık. Kız ve erkek öğrencilere yönelik özel programlar yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bu tür programlara desteklerinden dolayı başta İlçe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, yurt ve pansiyon müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz."

Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Yurdunda kalan lise öğrencilerle yapılan sohbete; İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, İlçe Vaizi Osman Numanoğlu ve Okul Müdürü Ferzende Açan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir