• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
"Kardeşlik ruhunu diri tutmak için faaliyet yürütüyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Öğrenci Toplulukları Tanıtım ve Tanışma Gününde bir araya geldiler.

MŞÜ Kongre ve Kültür Merkezinin önünde düzenlenen etkinlikte, üniversitede aktif biçimde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları birer stant açarken diğer öğrenciler de yoğun bir ilgi ve katılım gösterdiler.

Öğrenci topluluklarının stantlar açarak yaptıkları ve yapmayı tasarladıkları faaliyetleri tanıttığı etkinliğe, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da katılarak öğrencilere çikolata ikramında bulundu.

Açtıkları stantlarda topluluklarının tanıtımlarını yapan öğrenciler, kardeşlik ruhunu üniversitede diri tutmak için faaliyet yürüttüklerini, zaman zaman bütün topluluk üyeleri ile bir araya gelerek ortak çalışmalarda yaptıklarını aktardılar.

Üniversitenin yeteneklerin keşfedildiği, sergilendiği ve geliştirildiği bir kurum olduğuna değinen İlim ve Fikir Topluluğu Başkanı Mehmet Özdemir, "Üniversiteler öğrencilerin gelişimi için çok önemli kurumlardır. Öğrencilerin kendilerini geliştirerek mezun oldukları bir kurumdur. Bizler de İlim ve Fikir Topluluğu olarak memleketlerinden kalkıp buraya lisans eğitimlerini tamamlamaya gelen kardeşlerimize yardımcı olmak ve 4 yıllık eğitim hayatlarında kendilerine farklı imkânlar sağlayarak kendilerini yetiştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öte yandan farklı ırk ve kültürden öğrencilerin bir arada bulunduğu üniversitede kardeşlik ruhunu diri tutmak için faaliyet yürütüyoruz. Spor, din ve kültürel alanlarda etkinlikler gerçekleştirerek öğrencileri bir araya getiriyoruz. Özellikle dinimizin emrettiği kardeşliği tesis etmek için gençler olarak elimizi taşın altına koyduk. Bu gün de burada stant açarak hem topluluğumuzu tanıtıyoruz hem de öğrenci arkadaşlarımızla tanışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu Başkan Yardımcısı Halil Bozdağ ise üniversite bünyesinde faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Öğrenci Toplulukları Tanıtım ve Tanışma Gününde diğer topluluk üyeleri ve öğrenci kardeşlerimizle tanışıyoruz. Topluluk olarak çeşitli etkinlikler yaparak öğrenciler arasında kardeşlik duygusunu pekiştirmek istiyoruz. Gelen öğrencilere kendimiz tanıtarak yaptığımız ve yapacağımız etkinlikler hakkında bilgi veriyoruz. Daha sonra çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerin kaynaşmasını sağlıyoruz. Zaman zaman da diğer topluluklar ile beraber etkinlikler yaparak bir araya geliyoruz. Biz burada etkinlik yaparken kardeşlik ruhunu ön plana çıkarmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Okçuluk Topluluğu Akademik Danışmanı Esra Çıplak da öğrencilere okçuluğu öğretmek ve bu sporu devam ettirmek için faaliyet yürüttüklerini söyledi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir