• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Endonezya`ya insani yardımlar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya'nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 2 bini aştı.  Kayıpları arama faaliyetleri ise hala devam ediyor. Adada 28 Eylül'de 7,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Palu ve Dongala kentlerini, yüksekliği 3 ila 6 metreye ulaşan tsunami dalgaları vurmuştu.

Deprem ve sonrasında meydana gelen tsunamini sonrası insani sivil toplum kuruluşlarının yardımları başladı. Afetzedelere bir yardım da Avrupa Yetim-Der'den geldi.

Deprem ve ardından oluşan tsunami nedeniyle bölgeye giden Uluslararası İnsani Yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, binlerce afetzedeye gıda ve hijyen yardımı ulaştırdı.

Endonezyalı depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyası ile ilgili açıklamada bulunan Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "İmkânlarımız çerçevesinde elimizden geldiğince depremzedelerin yanlarında olmak istediğimizi göstermek için buraya yardımlarımızı ulaştırdık ve yardımlarımıza hayırseverlerin destekleri ile inşaallah devam edeceğiz." dedi.

"Pasifik Ateş Çemberi" olarak adlandırılan, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da, 26 Aralık 2004'te 9,1 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunami sonucu bölgedeki diğer ülkeleri de kapsayan geniş bir alanda 230 bin kişi ölmüştü. (Hamza Korkut - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir