• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 1. Bitlis Peynir Fuarı'ndaki yarışmada dereceye giren kadın üreticilere ödülleri verildi.

Ev Tipi Peynir Kategorisi'nde Van, Bitlis, Hakkari, Muş ve Kars illerinden 12 peynir üreticisi katıldı. Jüri huzurunda yapılan yarışmada, Hakkari merkeze bağlı Ağaçdibi köyünden Emine Adıyaman'ın Menengiçli peyniri birincilik ödülü, yine Hakkari merkeze bağlı Pınarca köyünden Meryem Pala'nın Sirik (Yabani Sarımsaklı) peyniri ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren iki kadın üretici ödüllerini Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'tan aldı. Birinci olan Emine Adıyaman'a yarım altın, mansiyon sahibi Meryem Pala'ya ise çeyrek altın takdim edildi. Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, ayrıca birinciye 2 adet çeyrek altın, mansiyon sahibine de 1 adet çeyrek altın hediye etti.

Düzenlenen fuarda Hakkârili iki kadın üreticinin dereceye girmesinin kendilerini memnun ettiğini belirten Vali Toprak, "Hakkari'mize böyle bir yarışmada birincilik getirmelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Yarışmacılarımız bu ödüllerinden ziyade Hakkari'nin köylerinin, bundukları bölgenin güzelliklerini, kültürünü, yöresel besinlerini Türkiye'ye tanıtmak için bu yarışmaya katıldılar. Tekrardan kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Plaketlerin verildiği ödül töreni, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)