• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
"Ailemin tamamı ya hapiste ya da Çin hükümeti tarafından öldürüldü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Komünist Çin zulmü altında yaşayan 35 milyon nüfusa sahip Doğu Türkistan'da zor şartlarda yaşam savaşı veren ve kimisinin şehit edildiği, kimisinin de yıllarca hapse mahkum edildiğini belirten  Adil Abdulkadir, "Artık güvenebileceğimiz hiç kimse kalmadı." dedi

Doğu Türkistan'ın Hotem ilinden olan ve ticaretle uğraşan Adil Abdulkadir, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, 2017 yılının Mart ayında eşinin doğum yapması için Türkiye'ye geldikten sonra, Doğu Türkistan'da kalan ailesinin çeşitli zulümlere uğradığını ve kimisinin de işkenceyle şehit edildiğini söyledi.

"Müslüman Uygurlara karşı tamamen bir imha politikası başlatıldı"

Son yıllarda Doğu Türkistan'da çok ağır bir zulmün yaşandığını vurgulayan Abdulkadir, yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde dile getirdi:

"Doğu Türkistan'da bir zulüm başladı ve 2 yıldır çok ağır bir şekilde sürüyor. Çin hükümeti 2 çocuktan fazlasına izin vermediği için 4 çocuğumun annesi hamile kalınca doğum için Türkiye'ye geldik. Çünkü eğer hamile olduğundan haberdar olurlarsa iğne vurarak çocuğu öldüreceklerdi. Bu sebeple çocukları bırakıp eşimle beraber Türkiye'ye geldik. 2017 yılında İpekyolu projesi uygulamaya geçtikten sonra Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygurlara karşı tamamen bir imha politikası başlatıldı. Bu projede önlerinde tehdit olarak gördükleri Uygurları hapse atarak, onları öldürerek, soykırım boyutunda zulümlere başladı."

Bu süreçte annesinin 12 yıl, eşinin 20 yıl ceza aldığını söyleyen Abdulkadir, "Kız kardeşim işkence ile şehit edildi. Çocuklarım cezaevinde. Kardeşim de hapiste. Yani bizim ailenin tamamı ya hapishanelerde ya da Çin hükümeti tarafından öldürüldü. Benim ikinci eşim orada kaldı. 4 çocuğumun annesiyle biz buraya geldik. Dünyaya gelen çocuğum ve eşimle buradayız. Geri kalan ailemin tamamı oradalar. Çocuklarım ebeveynleri yanlarında olmadıkları için ıslah evine alınarak kendi ideolojilerine göre yetiştiriliyor. İslami kaideler unutturularak tamamen dinsizleştiriliyorlar. Yaşadıkları sorunlar sonucunda eşimin psikolojisi bozuldu ve benden ayrı bir yerde kalıyor. Ailemiz darmadağın oldu. Tutunacak bir dal, güvenecek hiçbir yerimiz kalmadı." dedi.

Adil Abdulkadir, verdiği demeç sırasında ailesine ait fotoğrafları da göstererek yaşanan zulümlere dikkat çekti. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir