• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Davutoğlu: Suriye İçin Gereken Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye, Suriye için ne gerekiyorsa, Suriye halkının talepleri doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapıyor." dedi.

Davutoğlu, gazetecilerin, Türkiye`den Suriye`ye bir heyet gönderildiğini hatırlatması üzerine son gelişmelerle ilgili şunları söyledi: "Suriye en yakın dost ve komşu ülkemiz. Suriye`nin kaderi, Türkiye için birinci derecede kendi kaderi kadar önemlidir. Bizim Suriye`deki hiçbir gelişmeye bigane kalmamız, seyretmemiz söz konusu olamaz."

Başından itibaren Suriye`de reformlara gidilmesi ve halkın taleplerinin karşılanması konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ahmet Davutoğlu, dün de bir heyetin ekonomik ve siyasal reformlar konusunda katkıda bulunmak üzere gittiğini ifade etti.

"KİMSE, OLAYLARIN ARKA PLANINI BİLMEDEN AFAKİ YORUMLAR YAPMAMALI"

Basında yapılan yorumları da takip ettiğini dile getiren Davutoğlu, "Açıkçası kimse, bu anlamda olayların arka planını bilmeden afaki yorumlar yapmamalıdır. Türkiye, Suriye için ne gerekiyorsa, Suriye halkının talepleri doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapıyor." dedi.

Davutoğlu, Suriye`den olası bir göç dalgasına yönelik herhangi bir önlem alınıp alınmadığı sorusu üzerine, olumsuz senaryoların çıkmaması için çalıştıklarını ama bu tür konularda devletin çok ciddi tecrübeleri olduğunu ve gereken tedbirlerin alınabileceğini ifade etti.

Göç olmasa da Suriye halkının acılarıyla ilgileneceklerini söyleyen Davutoğlu, önemli olanın reformlarla birlikte Suriye`nin istikrarının korunması ve etnik ya da mezhebi nitelikli çatışmaların yaşanmaması olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton`la görüşmesinde Suriye konusunu da ele aldıklarını bildiren Davutoğlu, gelecek hafta Roma`da yapılacak Libya Temas Grubu toplantısında Clinton`la tekrar görüşeceklerini bildirdi.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir