• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
"Bıçakları balık yağı ile keskinleştiriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adını üretiminin yapıldığı Sürmene ilçesinden alan meşhur Sürmene bıçağının sırrını açıklayan bıçak satıcısı Vahid Kumbasar, bıçakları balık yağı ile keskinleştirdiklerini belirterek bıçakların bu keskinliğini uzun süre muhafaza ettiğini ifade etti.

Adıyaman'da açılan Yöresel Ürünler Fuarında tanıtımını yaptığı Sürmene bıçağı hakkında bilgi veren Kumbasar, "Sürmene bıçakları tek parça çelikten oluşuyor. Bıçağın diğer bir özelliği keskinliklerini çok uzun zaman muhafaza etmeleridir." dedi.

Sürmene bıçağının uzun süre keskin kalmasının sırlarını anlatan Kumbasar, "Bıçakların bu kadar keskin olmasının ve uzun süre keskin kalmasının nedeni bıçakların balık yağında sulanması ve balık yağında ısıtılmasıdır. Bıçakların uzun ömürlü olması için bulaşık makinasında yıkanmaması ve bıçakların usta kişiler tarafından biletilmesi halinde bıçaklar uzun süreli bir memnuniyet vereceklerdir. Bıçaklar bulaşık makinasında yıkandığı zaman makinalarda 70 ile 80 derece arasında bir ısıya maruz kalmaktadır. Bizim bıçağa balık yağı ile verdiğimiz ısıt işlem bu sıcaklığa maruz kaldığı zaman özelliğini yavaş yavaş kaybediyor." şeklinde konuştu.

Çeşitli bıçaklar ürettiklerini aktaran Kumbasar, "Sebze, et, ekmek, kasap bıçağı gibi seksene yakın ürün çeşidimiz var. Üç yıldan bu yana Adıyaman'da yapılan bu fuarlara katılıyoruz. Hem tanıtım olarak hem de maddi olarak bir şeyler elde etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Fuardaki ilgiden memnun olduğunu söyleyen Kumbasar, son olarak şunları söyledi:

"Satışlardan memnunuz. Çünkü ürünlerimizi alan vatandaşlar bize artı yönlü olarak tekrar dönüyor. Ürünlerimizin tüm TSE belgeleri mevcuttur. Piyasadaki Çin mallarının aksine tüm belgeleri vardır. Ürün alacak olan vatandaşlar hangi ürün olursa olsun muhakkak gelip yerinde gözleri ile görüp elleri ile dokunmaları gerekir. Bunu özellikle tavsiye ediyoruz." (Cemil Özdaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir