• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Merada ot kalmayınca şeker pancarının yapraklarını hayvanlara veriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Ovasında şeker pancarı hasadı devam ederken, vatandaşlar şeker pancarının yapraklarından da istifade ediyorlar.

Tarlalarda bir yandan hasat yapılırken öbür taraftan da hayvancılık yapan çiftçiler, sonbaharla birlikte  meralarda yeşil ot kalmaması sebebiyle şeker pancarı yapraklarını toplayarak hayvanlarına götürüyorlar.

Tırpan, orak ve elleriyle şeker pancarının yapraklarını koparan çiftçiler, topladıkları yaprakları at arabaları ve kamyonetlerle ahırlarına taşıyorlar.

Muş Merkeze bağlı Kumluca köyünden, hasadın yapıldığı merkeze bağlı Bağlar (Çîriş) Mahallesi'ndeki tarlalara gelip bir ücret ödemeden yaprakları toplayan çiftçiler, hayvanlarını aç bırakmamak için onları şeker pancarı yapraklarıyla beslediklerini söylediler.

Orakla şeker pancarı yapraklarını toplayan Umut Korkmazer, merada ot kalmadığını belirterek, "Şeker pancarının hasadı yapılıyor. Biz de günlük olarak gelip bu yaprakları toplayarak hayvanlarımıza götürüyoruz. Son bahar olduğu için merada ot kalmadı. Bizlerde mecburen bunları toplayıp hayvanlarımıza götürüyoruz." şeklinde konuştu.

Ferhat Söylemez ise hayvanlarını aç bırakmamak için şeker pancarı yapraklarını elleriyle topladığını söyleyerek, "Kumluca köyünden Bağlar Mahallesi'ne gelerek şeker pancarının yapraklarını topluyoruz. Tırpanla, orakla ve elle kesip topladığımız yaprakları götürüp hayvanlarımıza yem olarak veriyoruz." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir