• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
AGD`den Asrısaadet Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Etkinlik Kuranı kerimi Van Kur`anı güzel okuma yarışmasında birinci olan Oğuzhan Gümüşyay ile A.Hâkim Bilmez, Mecit Bilmez kardeşlerin okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Saat 14.00`daşlayan ve Mehmet Ünal hoca konuşmacı olarak katıldığı etkinlik kardeşliğin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti. Daha sonra Mehmet Ünal hoca konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.


Konuşmasına Allah Resulüne salâvatla başlayan Ünal hoca tüm peygamberlerin ortak yönü olan Allah`a kulluk ve tağutlardan sakınmak olduğunu hatırlatarak konuşmasına şu şekilde devam etti: "Allah resulü ve tüm resullerin ortak yönlerinden biri de tebliğdir. Resullah`ın (as) da 23 yılını tebliğ ile geçirdiği bunlardan 13 yılını Mekke`de 10 yılını Medine`de geçirmiştir. Ve efendimiz Mekke`den Medine`ye göç etmeden önce Medineli Müslümanlar gelip biat etmişlerdir. Bugün Müslümanların meydanlara ve onun(as) anıldığı alanlara gitmesi aynı Medineli Müslümanların biatları gibidir. Allah Resulüne verilen sözlerin yenilenmesidir." ifadelerini kullandı.


Müslümanların özelliklerini Kur`an-ı Kerimden ayetlerle açıklayan Ünal, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Müslüman kimseler iyiliği emredip kötülükten nehyeder. Allah`ın hudutlarını kururlar. Müslümanlar Allah`ı ve Resulünü severler insanların bugün meydanlara, camilere, Allah ve resulünün anıldığı alanlara akın etmeleri bundandır. Sizlerin bugün burada bulunmanız bu sebepten değil midir." dedi.


Allah Resulünün 14 asır önce biz ahir zaman ümmetini düşündüğünü ve bizlerden kardeşlerim diye bahsettiğini anımsatan Mehmet Ünal Hoca "Allah resulü(sav) o günden bizim adımıza üzülüyor. O ahirzaman ümmetime nasıl yardımcı olabilirim derdine ve tasasına düşüyor. Sahabeler soruyor; `Ümmetini o gün nasıl tanıyacaksın?` Resullah ise tarihe geçen şu benzetmeyi yapmıştır. `Hani bir at sürüsü içerisinde alınları ve ayakları beyaz olan atlar olur ya sahipleri bunları nasıl tanıyorsa, bende ümmetimi abdest uzuvlarından tanıyacağım` demiştir."diyerek sözlerini şu tespitlerle noktaladı. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir