• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
20 dakikada usta sürücülüğü öğrenen yazılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cambridge Üniversitesi`nden yapay zeka konusunda doktora yapmış iki bilim insanı Amar Shah ve Alex Kendall, çalışmalarını sürücüsüz araçların yazılımları üzerinde yoğunlaştırdılar ve bir sistem geliştirdiler: araba sürmeyi 20 dakikada öğrenen bir sürücüsüz araç yazılımı. 

Çalışmalarını kurdukları Wayne isimli şirket adı altında devam ettiriyorlar. Sisteme göre otomobilin ön tarafına bir kamera yerleştirdikten sonra aracın direksiyon, gaz ve fren gibi kontrollerinin de bilgisayar tarafından yönetilmesini sağlayacak değişiklikleri yaptılar.

Ancak bilgisayarda aracı kullanmayı sağlayacak bir yazılım yoktu. Onun yerine insanın sürüşü sırasında öğrenerek, öğrendiğini uygulayacak bir yazılım yüklediler. Aracı bilgisayarın kontrolüne tamamen bırakmayıp, yoldan çıkmak istediğinde onu yola çekerek, fren ve gaz gibi kontrolleri de yine ona birebir göstererek 20 dakika boyunca acemi sürücü yazılıma araba kullanmayı öğrettiler.

 İki araştırmacı, bu şekilde üretilecek sürücüsüz araç yazılımlarının zaman içerisinde insanın kullanma becerilerini aşacağını ve insanüstü bir noktaya ulaşacağını düşünüyorlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir