• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Afyonkarahisar`da Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. Emin Yıldırım, Afyonkarahisar’ın, Hz. Peygamber (s.a.v.)`in vefatından 12 yıl sonra Anadolu’da İslam ile tanışan birkaç yerden birisi olduğunu söyledi. Yıldırım, hicretin 49. yılında sahabenin İstanbul’a yürüdükleri zaman duraklarından birisinin Afyonkarahisar olduğunu ifade ederek, “Bu topraklara imanın tohumunu eken Sahabi-yi Kiram Efendilerimizdir. Sizler o gün ekilen o tohumun meyvelerisiniz. Onların ektikleri bu gün meyve veriyor. Yarın o meyvelerin daha da olgunlaşacağına inanıyoruz.” dedi. Yıldırım, daha sonra Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)`in sahabelerinden Hz. Ebu Zerr el-Gıfârî’nin hayatından kesitler anlattı.

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in 23 yıllık peygamberlik görevini tamamladıktan sonra görevini tamamlamanın huzuru ile bu dünyadan ayrıldığını, ancak geride çok büyük bir İslam medeniyeti bıraktığını söyledi. Kaya; “İslam, öyle bir medeniyet ki özünde Allah sevgisi vardır, Allah için sevmek vardır, Allah için sevilmek vardır. Ne mutlu bizlere ki insanların son ve ebedi rehberi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ümmet oluyoruz.” dedi.

Hz. Peygamber (s.a.v.)`in bıraktığı bir diğer emanetinin de ashabı olduğunu ifade eden Kaya, “Peygamber Efendimiz `Ashabım, gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine tabii olursanız, sizi hidayete sevk eder.` buyurmuşlardır. Kardeşliğimizin kalplerde ve amellerde ortaya çıktığı bu gecede Allah Resulü’nün çok kıymetli sahabelerinden, parlak yıldızlarından birisi olan Hz. Ebu Zerr el-Gıfârî Hazretlerini tanımış olduk. Tanıyanlarımız bilmedikleri yönünü de öğrenmiş oldu.” diye konuştu.

(CIHAN)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir