• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu`ndan israil`e Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Davutoğlu, `İsrail, El Fetih ve Hamas arasındaki birlik anlaşmasına destek vermemesi halinde bunun sorumluluğunu taşır` dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail`in bugüne kadar hep Filistin tarafında muhatap bulamamaktan yakındığını kaydederek, "Şimdi Filistinliler bu birlikteliği sağlamışlarsa bundan herkesin mutlu olması gerekir." dedi. Bunun engellenmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Bunu engelleyenler, olumsuz gelişmelerin de sorumluluğunu taşırlar." uyarısında bulundu.

Davutoğlu, ilçede gazetecilerin sorularını cevapladı. `Hamas ile El Fetih`in anlaşmasının Filistin sorununun çözümüne nasıl etki edeceği` sorusuna cevap veren Davutoğlu, bu konuda Türkiye olarak uzun süredir çalıştıklarını ve geçen aylarda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas lideri Halid Meşal ve diğer yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Görüşmede Mısır`ın başarısına verdikleri önemi vurguladığını anlatan Davutoğlu, anlaşma nihayete erene kadar ve sonraki süreçte de Türkiye ile Mısır`ın birlikte çalışmayı sürdüreceğini dile getirdi. Davutoğlu, "Son aylarda bölgemizdeki en önemli olumlu gelişme bu." diye konuştu.

İsrail`den ilk aşamada olumsuz bir tepki geldiğini, bu konuda Clinton`la görüşlerini paylaştığını ifade eden Davutoğlu, "İsrail`in de Filistin uzlaşısını olumlu bir gelişme olarak değerlendirmesi gerekir. Şu ana kadar İsrail hep Filistin tarafında muhatap bulamamaktan yakınıyordu, bölünmüşlükten yakınıyordu. Şimdi Filistinliler bu birlikteliği sağlamışlarsa bundan herkesin mutlu olması gerekir. Bunun engellenmemesi gerekir. Bunu engelleyenler olumsuz gelişmelerin de sorumluluğunu taşırlar. Ben her iki tarafı da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuyu yakından takip etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Çok önemli bir gelişmedir. İnşallah dost ve kardeş Filistin`in bölünmüşlüğü bu yolla giderilecektir." dedi.

Dünya Bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir