• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...

Adıyaman'da, 5 Ekim'de açılan 2'nci Gıda ve Yöresel Ürünler Fuarı 70 ilden gelen katılımcıların getirdikleri bin bir çeşit ürünle devam ediyor.

14 Ekim'e kadar devam edecek olan fuarda, katılımcılar vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Adıyaman bademini tanıtmak için fuara katıldığını söyleyen Taha Dost, hemşerilerinden isteğinin kendi bademlerine sahip çıkmak olduğunu söyledi.

 Satışlardan memnun olduklarını ifade eden Dost, "Yoğunluk hafta sonları daha fazla oluyor. Hafta içi ise daha az olmasına rağmen yine de güzel. Amacımız satıştan daha ziyade yeni bir marka olduğumuz için kendimizi Adıyaman halkına ve çevresine tanıtmaktır." dedi.

İstanbul'da ürettikleri parfüm çeşitleriyle fuara ilk defa katıldığını söyleyen Osman Başköse, halkı fuara beklediklerini belirtti.

Fuara Adıyaman'dan kendi ürettiği bal ile katılan Mehmet Yaşar Yiğit, "Fuardan memnunum. Benim balım biraz pahalıdır. Bundan dolayı müşteri biraz çekiniyor. Sahte ballardan dolayı millet biraz tedirgin davranıyor. Bizim de ilaç ve şeker ile balı elde ettiğimizi düşünüyor. Buradaki her şey organiktir." ifadelerini kullandı.

Fuara Bursa'dan katılan Murat Sarısakal, Giresun'dan katılan Sait Kireç ve Afyon'dan katılan Gökhan Çelik, getirdikleri ürünlerin halkın beğenisine sunduklarını ve halktan alışveriş yapmalarını istedikleri belirtiler.

Sunulan ürünleri görmeye gelen vatandaşlar ise fuarı çok beğendiklerini ve imkanları ölçüsünde alışveriş yaptıklarını anlattılar. (Cemil Özdaş - İLKHA)