• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Laricani: ABD, İran ve Türkiye`nin dostane ilişkilerinden rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrasya Meclis Başkanları 3. Toplantısı için Antalya'da bulunan İran İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüştü.

Görüşmede iki ülkenin ortak hedeflerini gerçekleştirmesi için daha yakın olması gerektiğini ifade eden Laricani, ticari işbirliğinin bunun gerçekleşmesi için iyi bir zemin oluşturabileceğini söyledi.

Siyaset ve ticarette hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını ifade eden Laricani, İran ve Türkiye'nin kardeş iki ülke olarak yan yana durması ve kapasitelerini kullanarak sonuca doğru hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Laricani, ABD ve bazı bölge ülkelerinin İran ile Türkiye arasındaki dostane ve stratejik ilişkilerden rahatsız olduklarını da ifade etti.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım da İran ve Türkiye dostluğunun 500 yıla dayandığını belirterek, iki ülkenin her zaman yan yana durduklarını, bazı ülkelerin İran, Türkiye ve Rusya'nın Suriye ile ilgili uygulamalarından rahatsız olduklarını söyledi.

Yıldırım, üç ülkenin bölgedeki işbirliğini arttırarak, güvenlik, savunma ve askeri alanlarda ilişkilerine yeni boyutlar katabileceklerini de belirtti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir