• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
"Bu seneki fuar daha mükemmel olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 21 Ekim'de Valiliğin önündeki geniş alanda yapılacak 'ikinci Batman Kitap Fuarı' ile ilgili konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Batman Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, bu seneki fuarın daha mükemmel olmasını beklediklerini söyledi. 

Geçen sene yapılan fuarın da iyi olduğunu belirten Dursun, "2017'de yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı' gerçekten muhteşemdi. Yaklaşık 19 bin kişi katılım gösterdi. 65 yayınevi ve 82 yazar katılım sağladı ve bu yazarlarımızın öncülüğünde yapılan konferans, seminerler ile 61 okulda program yapıldı. Belediyemiz otobüs tahsis etti, okul müdürleri yazarlara mihmandarlık yaptı. Belediye, öğrencileri fuara taşıyarak ve onlara fiş vererek maddi katkılarda bulundu. Bunun için yetkililere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yılki fuarın daha iyi olmasını isteyen Dursun, "Bundan yola çıkarak 21-29 Ekim'de yapılacak 'Batman 2. Kitap Fuarı' daha muhteşem olmalı ve daha büyük bir katılım bekliyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere, milli eğitim ve kültür müdürlüklerimizin katkılarını arttırarak yapmalarını talep ediyoruz. Kitap fuarı değip geçmemek lazım çünkü kitap bizleri oluşturan önemli bir faktördür. Bu yüzden çocuklarımızı kitap ile buluşturmamız gerekiyor. Ben fuarımıza gelen ve gelecek olan yazarlarımızı çok önemsiyorum, Allah onlardan razı olsun. Bu yazarlarımız geçen sene 61 okulda çocuklar ile buluştu, son derece önemli bir durumdur. Yazarlarımızın sayısını arttırarak onlardan daha fazla istifade etme yolarını kitap fuarı çerçevesinde istifade ederiz. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda çok ciddi sınav verdi. Yazarlarımızla yaptığımız görüşmelerde çok güzel hatıralar ile döndüklerini söylediler, bu da bizi oldukça memnun ediyor." ifadelerini kullandı.

"Batmanlı yazarlar için eksiklikler vardı"

Geçen fuarda bazı eksikliklerinin bulunduğunu aktaran Dursun, "Bazı eksiklerimiz vardı, o eksiklerimizi hiçbir komplekse takılmadan gözden geçirerek düzeltmeliyiz. Mesela yazar sayımızı arttırmak, Batmanlı yazarlar için eksiklikler vardı. Geçen fuara bakarak, nerede hata yaptığımız anlayarak, o yanlışlarımızı gözden geçirmeli ve önümüzdeki fuarda minimum, mümkünse sıfır hata ile onu organize etmeliyiz. Her yıl bir önceki yıldan daha muhteşem olmalı ve bu Batman kitap fuarı inşallah ayağı kalkar. Organizasyonlar yapmak tabi ki zordur o eksiklikleri gidererek hazırlık yapmalıyız." diye konuştu.

"Gelen yazarlarımız ile tanışıp kendimizi geliştirmeliyiz"

Dursun son olarak şunları söyledi: "Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilciliği olarak o gün alanda olacağız ve bundan istifade etmeye çalışacağız. Vatandaşlarımız da bu fuarda çocukları ile beraber gelip onlara kitap hediye edebilirler, kitabı sevdirebilirler. Gelen yazarlarımız ile tanışıp kendimizi geliştirmeliyiz. Bu seneki fuar daha iyi bir yer, valiliğin yanı daha merkezi ve açık bir alan, fuar orada olacağı için halkın daha fazla katılım göstereceğine inanıyorum. Belediyemizin de geçen seneki gibi halkı oraya taşıması çok önemli. Bu sene daha büyük bir katılım ile daha mükemmel bir şekilde, kenar mahalledeki çocukları da fuara taşıyarak çocukların kitap ile buluşmalarını sağlamak durumundayız."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir