• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Erdoğan: Mülteci meselesinde sorumluluklar yerine getirilmemiştir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Macaristan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Üzülerek ifade etmek isterim ki mülteci meselesinin çözümünde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmemiştir. Çözümsüzlüğün faturasını da önce Suriye halkı, daha sonra da Türkiye gibi komşu ülkeler ödemek zorunda kalmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Türkiye-Macaristan İş Forumu'na katıldı. JW Marriott Otel'de gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"Macar ve Türk ekonomileri birbirini tamamlayan ekonomilerdir"

Konuşmasında, "Macar ve Türk ekonomileri, birbiriyle rekabet eden değil, birbirini tamamlayan, benzerliklerini kullanarak daha büyük sinerji oluşturan ekonomilerdir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında özellikle turizm, enerji, müteahhitlik, lojistik, gıda endüstrisi gibi sektörlerde önemli iş birliği potansiyeli olduğunu belirtti. Macaristan'ın, Avrupa'yı Balkanlar, Doğu Avrupa, Türkiye ve Rusya ile bağlayan demir ve karayollarının kavşak noktasında yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu açıdan, ürünlerimizin Avrupa'ya ulaştırılmasında Macaristan'ı bir ticaret üssü ve en önemli geçiş noktalarından biri olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Suriye'de attığı adımlar belli çevrelere rahatsızlık verdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son birkaç aydır Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ve manipülatif saldırılar yaşandığını görüyoruz. Bu saldırıların hedefi, ülkemize başta terörle mücadele olmak üzere bekasını ilgilendiren hususlarda millî menfaatleriyle çelişen kararları kabul ettirmektir. Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta kendi güvenliğini sağlamak ve Suriyelilerin huzurunu garanti etmek için attığı adımlar belli çevrelere rahatsızlık verdi." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Üzülerek ifade etmek isterim ki mülteci meselesinin çözümünde uluslararası toplum sorumluluklarını yerine getirmemiştir. Hatta Akdeniz'de, Ege'de yeri gelmiş bu mülteciler dalgaların arasında kalmaya mahkûm edilmiştir. Hatta botları delinerek ölüme mahkûm edilmiştir. Bunların bütün kamera çekimleri elimizdedir. Yüzbinlerce insanın hayatını kurtaracak, milyonlarcasının da Suriye'de kalmasını sağlayacak güvenli bölgeler oluşturma teklifimiz, başta müttefiklerimiz tarafından bilinçli bir şekilde sabote edilmiştir. Çözümsüzlüğün faturasını da önce Suriye halkı, daha sonra da Türkiye gibi komşu ülkeler ödemek zorunda kalmıştır."

Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını ve millî güvenliğini korumakta sonuna kadar kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira şu gerçeği de çok iyi biliyoruz: Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır, bizim burada bir sıkıntımız yok. Türk ekonomisini ve bankacılık sistemini kimse çökertemeyecektir, zira şoklara dayanıklıdır." diye ekledi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir