• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
İran ABD`nin Casus Uçağının Kopyasını Yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Amerikalıların propagandalarına rağmen İran`ın ABD casua uçağı RQ-170`in tüm şifrelerini çözdüğünü bildirdi.

Cumartesi akşamı İran devlet televizyonu Haber Kanalı`na konuk olan İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı General Ali Fedevi ve Devrim Muhafızlar Hava-Uzay Gücü Komutanı General Emir Ali Hacizadeh, Devrim Muhafızları`nın en son getirileri ve başarıları hakkında bilgi verdiler.

RQ-170`İN ŞİFRELERİNİ ÇÖZDÜK
Konuşmasında ABD`nin casus uçağı RQ-170`in şifreleri hakkında bilgi veren General Fedevi, İranlıların bu uçağın şifresini çözemeyeceğini söyleyen Amerikalıların kasıtlı propagandalarına rağmen bu `İHA` uçağında şifreli olarak kayıtlı olan protokollerin, uçuş bilgilerin ve yapılan tamilerin hemen hemen hepsinin güçlü İranlı uzmanlarınca çözüldüğünü bildirdi.

İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, en son 2010`da yapılan tamirattan sonra RQ-170`in Pakistan toprağında Bin Ladin`in yerini tespit etmek amacıyla görevlendirildiğini konuşmasına ekledi.

FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ TÜRKİYE`Yİ DEĞİL SİYONİST REJİMİNİ KORUYOR
Programın devamında söz alan Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı General Hacizadeh, Türkiye`ye herhangi bir saldırı söz konusu olmadığı gibi dünya emperyalisti, Siyonist rejimini hedef alan tüm füze ve radar sistemleri gözetlemek için bu ülkede füze savunma sistemini kurduğunu dile getirdi.

Konuşmasının devamında İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmedinejad`ın Ebu Musa adasına yaptığı ziyarete işaret eden General Hacizadeh, bu adanın İran`ın ayrılmaz toprak bütünlüğüne ait olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının devamında İran`ın füze gücü hakkında bilgi veren General Hacizadeh, halihazırda savunma bakanlığı bünyesinde 500 km menzili olan füze sistemlerin üretimi yapıldığını ve fırlatılan balistik füzelerini takip edebilecek sistemlerin yakın gelecekte üretime gececeğinin bilgisini vererek bu sistemlerin menzili 1000-1500 km olan füzeler için tasalandığını kaydetti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir