• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Kontrolsüz kavşak kapatılınca tehlike daha da büyüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman-Güney Çevreyolu üzerinde bulunan kontrolsüz kavşağın kapatılması sürücüleri mağdur ediyor.

GAP Eylem Planı'nda yer alan ve Haziran 2010'da ihalesi yapılan Batman Güney Çevreyolunun yapımı, mülkiyet sahibi şahıslar ve yetkililer arasında yaşanan sorun nedeniyle defalarca durduruldu ve bu nedenle geçen yıl tamamlanabildi.

Yaklaşık 15 kilometre olan yolun projesi, Batman merkez Beşiri Kavşağı'ndan başlayarak Hasankeyf Kavşağı, Kuyubaşı TOKİ (Yenişehir Mahallesi) önünden Balpınar (Gresira) beldesi ve Batman Çayı üzerine yapılan ikinci bir köprü ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyü yakınlarında Diyarbakır yoluna bağlanmış durumda.

Kontrolsüz kavşak sayesinde TEİAŞ, Batman Fen Lisesi, Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Sosyal Bilimler Lisesi, Türkiye Petrolleri (TP), Kantar Köprüsü güzergâhında bulunan grup köy yolu ve Gercüş'e daha kısa yoldan gidiliyor.

Erköklü (Irmîyê) Mahallesi ile TEİAŞ arasında bulunan ve Güney Çevreyolu ile Batı Raman Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağın kontrolsüz olduğu gerekçesiyle kapatılması, yolu kullanan sürücüleri zor durumda bıraktı.

Yıllardır açık olan kontrolsüz kavşağı kullanan sürücüler kavşak sayesinde kilometrelerce yolu kat etmekten kurtuluyordu. Böylece süre ve yakıt kaybından da tasarruf ediyordu.

Kazaya davetiye açtığı ve kontrolsüz kavşak olduğu gerekçesiyle kapatılan kavşak daha çok tehlikelere davetiye çıkardığını belirten sürücüler, kapatılması yerine kontrollü bir kavşak ya da bir köprülü kavşak yapılması gerektiğini belirttiler.

"Kontrollü bir kavşak olarak tekrar açılırsa çok iyi olur"

Kontrolsüz kavşak olduğu halde kavşağı devamlı kullandıklarını belirten sürücülerden Selman Kaya, "Kapatılan yol kontrollü bir kavşak olarak tekrar açılırsa çok iyi olur. Yolun kapatılması işimizi çok engelliyor. 500 metrelik bir yol için kilometrelerce gidip Üniversite Köprülü kavşaktan dönmek zorunda kalıyoruz. Yolun uzamasıyla öğrencilerin okula geç kalma durumları oluyor. Bazı sürücüler Üniversite Kavşağında dönmektense ters yönü kullanıyorlar." dedi.

Kontrollü bir kavşak isteyen süsücülerden Cengiz Ertaş, "Yolun kapatılmasıyla Kuyubaşı TOKİ'ye gidip dönmemiz lazım. Böylece okula geç kalıyoruz. Havalar soğursa öğrenciler 15-20 dakika bizi beklemek zorunda kalacak. Yolun uzaması yakıtın çok gitmesine de neden oluyor. Kapatılması bizim işimizi aksatacak burası kontrollü bir şekilde açılabilir ve açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.   

"Köprülü kavşak yapılabilir"

Okul servisçiliği ile geçimini sağladığını belirten Recep Boldaz, "Kavşağı kapatmışlar bu nedenle çok sıkıntı yaşıyoruz. Kavşağın kapanmasıyla kilometrelerce gidip dönmek zorunda kalıyoruz. Bazen ters yönü kullanıyoruz. Bizim için çok sıkıntılıdır. Buranın bir an önce açılmasını istiyoruz. Buraya bir köprülü kavşak ya da kontrollü kavşak yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yolun tekrar kontrollü bir şekilde açılmasını gerektiğini söyleyen sürücülerden Aykut Naz, kavşağa trafik ışıkları ya da başka şekilde bir çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.

Çok zor şartlar altında çalıştıklarını söyleyen sürücülerden Bülent Karabulut, "Okula gitmek için uzun bir yol dönmek zorunda kalıyoruz. Birkaç kilometre fazla yol kat etmek zorunda kalıyoruz. Yakıtın pahalı olmasından dolayı da zor durumda kalıyoruz. Her gün birkaç kilometre fazla yol yapıyoruz. Öğrencilerin servisi beklememesi için trafik ışıklarının yapılmasını istiyoruz. Yetkililerden bu sıkıntıyı çözüme kavuşturması için beklentimiz var. Kontrolsüz kavşağa toprak dökülmesine rağmen araçlar üstünden geçmeye çalışıyor. Yolun kapatılması tehlikeyi azaltmadı daha da arttırdı." ifadelerine yer verdi.  (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir