• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
24 derslikli okulun temeli dualarla atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesinde yoğun nüfuslu mahallelerinden Sanayi Mahallesi'ne yapılması planlanan 4 derslikli ilk ve ortaokulun temeli dualarla atıldı. Şehitlik Caddesi üzerinde yapılacak okulun önümüzdeki yeni eğitim-öğretim yılında bitirilmesi planlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanayi Sitesi Başkanlığı, bazı iş adamları ve mahalle muhtarının girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul yapımının onaylanmasının ardından Midyat Belediyesi'nin de arsa tahsis etmesiyle okulun temeli atılarak yapımına başlandı.

Temel atma törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Hüseyin Yücel, Midyat Sanayi Sitesi Başkanı İdris Taş, Kızılay Başkanı Murat Aykat, Midyat Seyitler Derneği Başkanı Mehmet Selim Yıldız, MİDER Derneği Başkanı Ünal Günel, Mardin Tekstil ve Giyim Sanayiciler Derneği Başkanı Halil El, okul müdürleri, mahalle sakinleri ve bazı öğrenciler katıldı.

Tören sonrası İLKHA'ya konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, mahallenin büyük bir eksikliğini gidermek adına okulun yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür ederek şunları söyledi.

"Midyat'ımızın çok önemli bir noktasında bir okul yapımı ile ilgili temel atma törenindeyiz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz burada yaklaşık olarak 24 derslikli bir okulla bin 200 öğrenciye hizmet etmek istiyoruz. Daha önce bu bölgedeki okullarımızla ihtiyaca karşılık veremiyorduk. Bu nedenle ikili öğretim vardı. En kısa sürede bu inşaatın bitmesini temenni ediyoruz."

"Mahallemizin okula kavuşması bizi çok memnun etti"

Midyat Sanayi Sitesi Başkanı İdris Taş ise Sanayi Mahallesine okulun yapılmasının ekmek ve su gibi bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Taş, "Sanayi Mahallemizin okula kavuşması bizi çok memnun etti. Bu konuda muhtarımızdan, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, STK ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Gerçekten bu konuda herkes büyük bir çaba sarf etti. Bu insanlarımızı okula kavuşturduk. Bu yüzden çok mutluyuz. Buraya ekmek ve su gibi ihtiyaçtı. Eğitim çocuklarımızın geleceği için olmazsa olmazıdır. Bu nedenle tekrar herkese özellikle yerel basınımıza da teşekkür ediyorum. Herkese muvaffakiyetler ve başarılar diliyorum." dedi

"Çocuklarımız 3 kilometre yol yürümekten kurtulacak"

 Çocuklarının yıllardır başka mahalledeki okullara gitmek zorunda kaldıklarını, kendi okullarının olmasıyla artık bu sıkıntıdan kurtulacaklarını belirten Sanayi Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Akyol da şunları söyledi:

"Mahallemizde ilk ve ortaokul olacak. Mahalle kurulduğundan beri okulumuz yoktu. Çocuklarımız başka mahalleye gidiyorlardı. Her gün 3 kilometre yol yürüyorlardı. Muhtarlık olarak okulun yapılması için çok uğraştık. Allah'a çok şükür bugün temelini atıyoruz. Sanayi Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Herkese çok teşekkür ederim."

Mahalle sakinlerinden İbrahim Beyaz ise "Mahallemizde çok acil okul ihtiyacı vardı. Allah razı olsun bütün yetkililerden. Muhtarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yardımcı oldular. Çocuklarımız için gerçekten iyi oldu. Önceden bizim okulumuz uzaktı. Çok sıkıntı yaşıyorduk. Okula gitmek için çocuklarımız sokaklarda caddelerden gidiyordu. Mahalle olarak çok mutlu olduk." dedi

Mahallelerine yapılacak okulun sevincini yaşayan ortaokul öğrencileri de evlerine yakın okulun yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in duasıyla atılan temel atma töreni yapılan tatlı ikramı ve kurban kesimiyle sona erdi. (Süleyman Tunç - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir