• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Adana merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Adana merkezli İstanbul, Ankara, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Elazığ ve Van`da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonda, halen görevde olan polis, gelir uzmanı, belediye personeli ve özel sektör çalışanlarının aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, örgütün 17/25 Aralık sürecinin ardından sicili temiz ve örgütle bağlantısı tespit edilmeyen şahısları kamuya yerleştirmek için oluşturduğu hücre evlerinde kaldıkları iddia edildi.

Örgüt yöneticilerinin, memur yapma sözü verdiği şahısları KPSS`ye hazırladığı, hücre evinde kaldıkları süre boyunca telefon kullandırmadıkları belirlendi.

Şüphelilerin, hücre evinde kaldıkları süre boyunca aileleriyle örgüt abisine ait telefonla iletişim sağladıkları öğrenildi.

Zanlılardan 5`inin etkin pişmanlık yasasından yararlanmak amacıyla ifadeler verdiği, diğerlerinin ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden belediye memuru Nevzat Ö, gelir uzmanları Eren D. ve Öner A. tutuklandı, diğer 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir