• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Gaziantepliler 25 Aralık`tan itibaren kaynak su içecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Çiftçiyi Destekleme" projesi kapsamında çiftçilere verilen tohum desteği devam ediyor. Bu kapsamda Karkamış, Yavuzeli ve Araban ilçesinden sonra Nurdağı ilçesinde de çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Nurdağı İlçesi Ziraat Odası Başkanlığı önünde düzenlenen arpa ve buğday tohumu dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin içme suyu alanında İstanbul Melen'den sonra ikinci en büyük yatırımlarından "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nde çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve 25 Aralık'tan itibaren Gazianteplilerin kaynak su içeceğini söyledi.

İşçiyi çiftçiden ve toprağı da sanayiden ayırmadıklarını belirten şahin, "Bu ülkeye katma değer üreten herkes bizim başımızın tacıdır. Türkiye, kalkınmanın, kardeşliğin, barışın sembolü olduysa, en önemli gücümüz çiftçimizdir, toprağa sahip olan kardeşlerimizdir."dedi.

40 yıl önce altyapı ve ideolojik belediyeciliğin artık sona erdiğini belirten Şahin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın insanı yücelt ki; devlet yücelsin' dedik. Kimlikli ve kültürlü şehirler ortaya çıkarttık. İşte Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı operasyonundan en çok biz çektik. Biz çok rahat mazerette üretebilirdik. Ama üretmedik. Biz ne yaptık? Çok çalıştık. Petrol olmazsa maden olmazsa geriye ne kalıyor?  insan kalıyor, çalışma kalıyor. Bizim görevimiz; çalışan insana kıymet vermek, onun önündeki engelleri kaldırmak, onlara dokunmaktır."dedi.

Nurdağı ilçesinin yıllardır altyapı sıkıntısı yaşadığını aktaran Şahin,  4 yılda Nurdağı ilçesinde altyapı hizmetlerine ayrılan bütçenin 50 milyon lira olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin içme suyu alanında Melen'den sonra ikinci en büyük yatırımlarından olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nde çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Şahin, 1 milyar liralık bütçeli dev proje sonunda 25 Aralık 2018'de Gazianteplilerin kaynak su içeceğini bildirdi.

Şahin, Kuzey Şehir projesiyle 8,5 milyon metrekare alanda 250 bin kişinin yaşayacağı yepyeni bir şehir doğacağını ve böylece organize sanayide bölgesinde çalışan işçilerin konut ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da Nurdağı ilçesine yönelik yapılan destekleri anlatarak, 630 çiftçiye 100 ton buğday, 215 ton arpa tohumu dağıtılacağını kaydetti.

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır da ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar ise çiftçilere verdiği destekten dolayı Şahin'e teşekkür ederek plaket verdi.

Konuşmaların ardından Daha sonra çiftçilere tohumları dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir