• DOLAR 32.528
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2491.726
  • ...
SON DAKİKA
Vatandaşlara aşure ikram edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Bu ay boyunca günlük olarak 15 bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aşure dağıtım geleneklerini bu yıl da sürdürdüklerini söyledi.

Balıklı Parkı'nda kurulan çadırda vatandaşlar aşure ikram eden Tahmazoğlu, belediye olarak şehrin değişik noktalarında aşure ikramında bulunduklarını anımsattı.

Aşure dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu, Muharrem ayının birçok önemli olayı içinde barındırdığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Annelerimizin, babalarımızın, örfümüzün ve âdetimizin bir geleneği olarak her yıl komşulara dağıtılan aşure geleneğini biz de Şahinbey Belediyesi olarak yıllardan bu yana devam ettiriyoruz. Aşurelerimizi, parklarda, okullarda, kamu kurumlarında ve üniversitelerimizde de dağıtıyoruz. Aşuremizde 17 çeşit farklı malzeme var. Her birinin rengi ve tadı farklıdır. Ama birleştiği zaman aşure tadında farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bizler de ülke olarak, Türk'ü, Kürd'ü, Alevi'si ve Sünni'siyle birlikte bir mozaik olarak Türkiye'yi oluşturuyoruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir