• DOLAR 32.604
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2496.757
  • ...
Batman`da çok amaçlı caminin temeli törenle atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Raman Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda bulunan Yıldız Cami ihtiyacı karşılamadığından yıkılıp yerine çok amaçlı bir caminin temel atma töreni yapıldı.

Halkın desteğiyle Yıldız Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği tarafından yapılacak olan Caminin bir yıl içerisinde bitmesi planlanıyor. Temel atma törenine Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran, cami imam hatibi, Yıldız Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mahalle Muhtarı ve Yıldız Camii Yaptırma, Yaşatma ve Hizmet Dernek Başkan Yardımcısı Masum Padir, "Yaklaşık 53 yıl önce yapılmış olan Yıldız Camisi eski olduğu için yeni yapmak için kendi aramızda bir araya gelerek bir dernek kurup bu derneğin inşaatını ve tümünü üstlendik. Bin 500 kişinin ibadet edeceği, Kur'an Kursu, kreş, kütüphane gerekirse gençlerin etkinlik yapacağı bir sosyal alkan haline gelecek. Bu cami derneğimizin öncülüğünde daha çok halkın desteğiyle yapılacak. Gerek ayni, gerek nakdi yardımlarla bankadan derneğimizin hesabına yatırılarak destek verilebilecek. Modern bir cami yapmayı düşünüyoruz. Bunun projesini İstanbul Üsküdar Belediyesinde olan mimar arkadaşlar oluşturdu. Yaklaşık 4-5 milyon TL'ye mal olacak. Herkesten maddi manevi destek bekliyoruz. Koşullar engel olmazsa bir yıllık süreç içerisinde caminin tamamlanmasını bekliyoruz." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından İl Müftü Vekili Ahmet Duran'ın yaptığı dua ile caminin temeli atıldı. Temel atma töreni ardında törene katılan ve yoldan geçen vatandaşlara aşure tatlısı ikram edildi. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir