• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
 Şanlıurfa`da ilk defa mide kanseri ameliyatı gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da 70 yaşındaki bir yaşlı kadının yaklaşık 3 aydır mide ağrısı, iştahsızlık ve kilo kaybı şikâyetleri ile hastaneye başvuran ve Laparoskopik Total Gastrektomi (mide kanseri) teşhis koyulan hastanın midesinin tamamı zorlu bir ameliyatın ardından başarılı bir şekilde alındı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde bir ilk gerçekleşti. Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Tolga Faruk Çekiç ve Op. Dr. Mehmet Tolga Kafadar tarafından Şanlıurfa'da ilk kez Laparoskopik Total Gastrektomi ameliyatı başarıyla uygulandı.  

Gerçekleştirilen operasyon ile ilgili bilgi veren Çekiç şunları söyledi:

"70 yaşında olan bayan hastamız yaklaşık 3 aydır mide ağrısı, iştahsızlık ve kilo kaybı şikâyetleri ile tarafımıza başvurdu. Yapılan endoskopik değerlendirme neticesinde ileri evre mide kanseri teşhisi kondu ve gerekli ön hazırlıklar yapılarak operasyona hazırlandı. Hastamıza LAPAROSKOPİK TOTAL GASTREKTOMİ + D2 LENF NODU DİSEKSİYONU (midenin tümünün kapalı ameliyat yöntemi ile alınması) işlemini ilimizde ilk defa olmak üzere başarı ile gerçekleştirdik. Hastamız yoğun bakım ünitesindeki takibinin ardından servis takibine alındı ve ağızdan gıda alımına başlandı. İlerleyen günlerde taburcu edilmesi planlanmaktadır."

Ameliyatı yapan doktorlardan Op. Dr. Mehmet Tolga Kafadar ise "Daha önce yine hastanemiz bünyesinde ilimizde ilkler olarak kabul edilebilecek tümör hastalarına Laparoskopik sağ ve sol Hemikolektomi operasyonlarını başarı ile uygulamıştık. Halkımıza hizmet yolunda bizleri cesaretlendiren ve yardımlarını esirgemeyen idarecilerimize, anestezi ekibine, hemşire ve yardımcı sağlık personeli arkadaşlarımıza ve yoğun bakım ünitesindeki tüm sağlık ekibine teşekkürü bir borç bilir ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

Hastayı serviste ziyaret eden Hastane Başhekim Vekili Dr. İdris Dağ, Başhekim Yrd. Uzm. Dr. Yakup Çelik ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Gülçin Kılıç, hasta ve yakınlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Başhekim Vekili Dağ, daha sonra operasyonu gerçekleştiren Doktorları tebrik ederek, bu tür başarılı operasyonların devam etmesi konusunda temennilerini iletti. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir