• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, ilçe belediyesine bağlı zabıta ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik ve zamlar nedeniyle fırsatçılık yaparak haksız kazanç elde eden esnafı tespit etmek amacıyla denetleme gerçekleştirdi.

Denetlemede ürünlerin reyon ve kasa fiyatı karşılaştırılırken, gramaj değerleri de kontrol edildi. Ekipler, ilçede bulunan un ve ekmek fabrikalarını da ziyaret ederek fiyat ve gramaj kontrolünde bulundu.

Denetlemenin ardından açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Lokman Bulut, "Ekiplerimiz son zamanlarda aşırı fiyat artışının sebeplerini araştırmak üzere denetimlerde bulunuyor. Burada bir aldatmaca var mı, reyondaki fiyat ile kasadaki fiyat aynı mı, çok fahiş fiyat varsa bunları tespit edip Ticaret bakanlığımıza, İl Tarım Müdürlüğümüze tutanaklarla göndereceğiz. Depolarında olup da reyonda olmayan stokçuluk izleniyor, ürünlerin gramajlarında bir eksiklik var mı bunlara bakıyoruz." dedi.

İlçedeki un fabrikasını da denetlediklerini belirten Veteriner Serhat Zekioğlu, un torbalarındaki gramajlarda da her hangi bir sorun ile karşılaşmadıklarını, karşılaşan vatandaşların "153 Alo Zabıta" ihbar hattından kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi. (Ahmet Uçar - İLKHA)