• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Kentpark Van halkına nefes aldıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Bulvarı eski Araştırma Hastanesi Mevkii'nde kurulan ve barındırdığı özellikler ile her yaş grubuna çok amaçlı olarak hitap etme özelliği taşıyan "Kentpark"ta artık sona geliniyor.

Kentpark ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Kentpark'ın şehre adeta nefes aldıracak bir bölgede olmasından dolayı çok önem verdiklerini, bunun yanında farklı yaş gruplarına hitap etmesi nedeniyle de geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

"Yapılan park piknik alanı gibi"

Konuyla ilgili memnuniyetini dile getiren vatandaş Müslüm işli, "İpekyolu'nda oturuyorum ve İpekyolu Belediyesinin hemen hemen her mahalleye çocuk ve gençler için yaptığı bu park hizmetini görüyorum. Daha önceki dönemlerde park değil Van'da bir yol çalışması bile görmedik, şu an yapılan hizmetlerden memnunuz. Bu park gerçekten güzel ve içinde her şey var. İsteyen yürüyüş için, isteyen dinlenmek için kullanır. Piknik alanı gibi, ailemiz ile şimdiden geliyoruz. Burada çocuklarımız eğlenirken biz de oturup piknik havası yaşıyoruz." dedi.

"Kentpark hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor"

Vatandaş Selahaddin Sevi ise "Daha önceden merkeze yakın dinlenebileceğimiz bir yer yoktu. Şimdi elhamdülillah hem çocukların eğlenebileceği temiz ve güvenilir bir ortam hem de biz büyüklerin oturup dinleneceği alanlar, parklar yapılıyor. Sadece çocukların eğlence mekânı değil, içinde çeşit çeşit her yaşa uyan özellikler var. Bu ve bunun gibi hizmetleri Van halkına yapanlardan Allah razı olsun. Bizim için hizmet yapanlar önemlidir ve yıllar sonra Van'a yeni yeni hizmetler geliyor. Bu da bizi sevindiriyor, belki halkın gözünde bunlar sadece park olabilir ama biz de biliyoruz ki bizim yıllardır değil bir park, rahat ve güvenilir oturacak hiçbir ortamımız yoktu." şeklinde konuştu.

"Kentpark'ta yok yok"

Toplam 8200 metrekarelik bir alana kurulacak parkta, çocuk oyun alanları, engelsiz çocuk oyun grupları, bisiklet ve koşu yolu, çok amaçlı spor sahaları, futbol, basketbol, voleybol, kay kay pisti, kafeterya, kitap okuma odası, satranç odası, bay-bayan mescit, çocuk bakım ve emzirme odası, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, modern aydınlatma armatürleri, yöresel ürün satış büfeleri, geniş ve çeşitli bitki örtüsü içeren yeşil alan, muhtelif donatılar, oturma grupları, masa tenisi gibi özellikler bulunuyor.

Çalışmaların yüzde yüz oranında tamamlandığı Kentpark'ın önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanıyor. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir