• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Bakan`dan İlginç Çıkış `Devlet de Kürtçe Öğrensin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Ağrı`da "Hani bazen deniyor Türkçe öğretemedik vatandaşlarımıza. Öğrenmedi veya öğretemedik ayrı bir konu. Canım devletin de mi imkânı yoktu devlet azıcık Kürtçe öğreniversin. Hadi vatandaşın Cavani köyündeki vatandaşınimkânları kısıtlıydı öğrenemedi. Senin ne zorun vardı. Vali biraz öğrenseydi. Kaymakam biraz öğrenseydi. Doktor, öğretmene tayin etmeden evvel biraz öğretseydik de gittikleri yerlerde vatandaşlarımıza hizmet verirken daha güzel daha düzgün iletişim kurarlardı" dedi.

AĞRI`DA KONGREYE KATILDI
Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AKP Ağrı İl Başkanlığının 4. Olağan Kongresine katıldı. Geceyi Ağrı`da geçiren Bakan Nihat Ergün, sabah saatlerinde Ağrı Kutlu Aktaş Kapalı Spor Salonu`nda yapılan İl Başkanlığı kongresine katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Ergün, kürt sorunu ile ilgiliçarpıcı açıklamalar yaptı.

DEVLET AZICIK KÜRTÇE ÖĞRENİVERSİN
AK Parti olarak demokratikleşme reformları ile bu sorunu çözeceklerini kaydeden Bakan Ergün "Kürt insanlar asil misafirperver, bu ülkenin değerlerine sahip değerler topluluğu. Bu ülkenin değerlerine saygılı insanlar. Hani bazen deniyor Türkçe öğretemedik vatandaşlarımıza. Öğrenmedi veya öğretemedik ayrı bir konu. Canım devletin de mi imkânı yoktu devlet azıcık Kürtçe öğreniversin. Hadi vatandaşın Cavani köyündeki vatandaşın imkânlarıkısıtlıydı öğrenemedi. Senin ne zorun vardı. Vali biraz öğrenseydi. Kaymakam biraz öğrenseydi. Doktor, öğretmene tayin etmeden evvel biraz öğretseydik de gittikleri yerlerde vatandaşlarımıza hizmet verirken daha güzel daha düzgün iletişim kurarlardı. Ne hissettiğini insanlarımızın duyan bilen ne dediğini anlayan bir kamu görevlisi haline gelseydi ne olurdu devlet bunu yapamaz mıydı? ama o günkü mantık başkaydı. Şimdi Allah`a şükürler olsun ki bunların hepsi değişiyor.
XWUDE`Ş TE RAZİ BE*
 
Ağrı`ya bir daha ki gelişimde inşallah bende bazı kelimeleri öğrenerek geleceğim. Gittiğim bir Kürt köyünde birkaç Kürtçe kelime öğrenmiştim. `Xwude`ş te razi be` (Allah Senden Razı Olsun) `Çani Başi (Nasılsın İyi misin?) demeyi öğrenmiştim. Bundan daha fazlasını öğreneceğiz. AK Parti olarak hepimiz bu memleketin sahibiyiz. Bu memlekette sıkıntı yaşayan kendin garip, yalnız, kimsesiz hisseden kimse kalmayacak. AK parti olarak her zaman söylüyoruz biz kimsesizlerim kimsesi olan bir partiyiz. Bundan fazlasını öğrenecek ve vatandaşlarımızla bu istikametten kucaklaşmamız ve kaynaşmamız lazım. Bunlar Türkiye`nin ilerlemesinin ayaklarıdır. Türkiye hızla ilerleyecek ve tüm vatandaşları ile kucaklaşacaktır. Bu devlet bu bayrak herkesindir" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir