• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
İl Sağlık Müdürlüğü sağlık okuryazarlığı için sahada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun sağlık okuryazarlığını artırmak, toplumda sağlık bilincini oluşturmak, sağlık hizmetlerine erişim konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Batman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri başta öğrenciler olmak üzere çarşı-pazarlarda vatandaşlara yönelik eğitimlere devam ediyor.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Eğitim ekipleri, çocuk ihmal ve istismarı, ergenlik dönemi ve genel hijyen, madde bağımlılığı ve tedavisi, obezite-beslenme, fiziksel aktivite, teknoloji bağımlılığı, sağlıklı beslenme, kahvaltının önemi, ağız ve diş sağlığı, sağlık okuryazarlığı ve tedavisi, diyabet gibi konularda farkındalık eğitimlerini merkez ve ilçelerde aralıksız sürdürmektedir. Sağlık alanında sağlıklı bir toplum için büyük bir gayret ve özveriyle çalışan eğitim ekipleri vatandaşlar tarafından takdir görmektedir." ifadelerini kullandı.

Sağlık okuryazarlığı, bir hastaya tıbbi bir bilgi vermek istendiğinde, bireyin bu bilgiyi anlayıp, yorumlaması ve buna uygun davranış göstermesidir. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir