• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"HÜDA PAR gelecek vadediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Dürüst Siyaset Gerçek Adalet" sloganıyla Ankara'da gerçekleştirilen HÜDA PAR'ın 3'üncü Olağan Büyük Kongresinde yurt içi ve yurt dışından katılan misafirler, yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek HÜDA PAR'ın ümit vadettiğini söylediler.

Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'nda Saat 10.00'da başlayan ve 15.00'te sona eren kongresinin ardından İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan yerli ve yabancı misafirler, HÜDA PAR'ın önemli bir misyon yüklendiğini ve geleceğin partisi olma adına büyük bir adım attığını ifade ettiler.

"Kürd, Türk, Zaza milletlerini bir arada toplaması çok büyük hayırlara vesile olacaktır"

Irak Komala İslami Partisinden kongreye katılan Sekvan Haci, kongreye gelmekle çok mutlu olduklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

"Gelirken küçük bir toplulukla karşılaşacağımızı hayal etmiştik ama gerçekten çok yoğun ve güzel bir manzara gördük. Bütün memleketlerden katılımcıların gelmesi bizi çok memnun etti. Bizim duamız dünya ve ahirette HÜDA PAR'ın başarı elde etmesidir. HÜDA PAR sünnet üzerine hareket eden bir partidir. Kürd, Türk, Zaza milletlerini bir arada toplaması çok büyük hayırlara vesile olacaktır. Çünkü başkaları kavmiyetçi duygularla hareket ediyor ama HÜDA PAR her ırktan insanı bünyesinde barındırıyor."

"HÜDA PAR gibi bir partiye ihtiyaç vardı"

Irak Kürdistanı İslami Hareket Partisi Genel İdare Kurulu Üyelerinden Abdulgafur Muhammed Rıza, HÜDA PAR'a başarılar dileyerek, yapılan kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Muhammed Rıza, "Biz HÜDA PAR'ı daha önceden tanıyoruz. Bizim bölgeye gelerek ziyaretlerde bulunmuşlardı. Önemli günlerde yanımızda oldular. HÜDA PAR önemli bir görev olan İslam kardeşliğini yüklenmiştir. Gelecekte çok büyük işler yapacağına inanıyoruz. İslam ülkelerinde ve özellikle 4 parça olan Kürdistan'da HÜDA PAR gibi bir partiye ihtiyaç vardı. Kardeşliğin tesisinde, İslami hizmetlerin yapılmasında önemli bir görev görüyor. Bizler de onları kardeş kabul ediyor ve destekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Hem Kürdistan halkı için hem de tüm Türkiye'deki halklar için önemli hizmetler yapacağına inanıyorum"

HÜDA PAR kongresi için başarılar dileyen Irak Kürdistanı İslami Hareket Ulema Birliği Başkanı Molla Abdullah, "Başarılı bir kongreydi. İslami söylemler vardı ve şehitlerden söz edildi. Ülkenin birçok yerinde önemli hizmetlerde bulunan bir partidir. Gelecekte Hem Kürdistan halkı için hem de tüm Türkiye'deki halklar için önemli hizmetler yapacağına ve bu yeterliliğe sahip olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

"Partimiz dava partisidir"

Kongreye Şanlıurfa'dan katılan Kadir Dağbaş, yeni genel başkanın kendilerine sürpriz olduğunu söyleyerek, duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Partimiz dava partisi olduğu için kişilere bağlı değildir. Davamız İslam'dır. Biz Türkiye siyasetine yeni bir vizyon getirdik. Türkiye'deki siyasetin kirli olduğu anlatılıyor. HÜDA PAR'ın siyasetteki adımı bunu düzeltip temizleyeceğine inanıyoruz. Hedefimiz yüksektir ve inşallah bu anlamda her zaman çalışmalarımız sürecektir."

"Bir gün bu salonlara sığmayacağız"

Bursa'dan Kongreye katılım sağlayan Selma Kayalık, "Buraya üçüncü defadır geliyorum. Gerçekten bugünü büyük bir coşku ve heyecanla geçirdik. Çok yoğun bir ilgi vardı. HÜDA PAR'ın gelecek vaat ettiğini ve bir gün bu salonların dışına taşacağını düşünüyorum. Çünkü güçlü ve inançlı bir kadroya sahip." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın-Ramazan Casuk-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir