• DOLAR 32.537
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2433.5
  • ...
"Adaleti tesis edip Yusufileri bırakın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hassasiyetinden 28 Şubat sürecinde FETÖ'nün kurduğu düzmece deliller ve kumpaslarla tutuklanan ve 18 yıldır cezaevinde bulunan Mikail Gültepe'nin ailesi, evlatlarıyla birlikte tüm Yusufi mahkumlar için adaletin bir an önce tesis edilmesini istedi.

Mikail Gültepe'nin babası Ramazan Gültepe, oğlunun 28 Şubat'ta döneminde yakalandığını ve 3 gün boyunca hiçbir haber alamadıklarını söyledi.

Oğlunun gözaltında olduğunu polisten öğrendiklerini belirten baba Gültepe, "Haber geldiğinde ne yapacağımızı bilmiyorduk. Polisler evimize geldi. Oğlumun bir daha camiye gitmemesi ve Kur'an Kerim dersi vermemesi için uyarıda bulundular. Oğlum imam hatip okuyordu. Peki, Kur'an-ı Kerim okumak yasak mı? Değil ama Kur'an-ı Kerim okuduğu için 30 sene ceza verdiler. 18 senedir cezaevindedir." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunanan oğlu gibi diğer Yusufi mahkumların da mağdur olduğunu söyleyen Gültepe, "Oğlunun hasretinden eşim rahmet etti.  Oğlum kimseyi öldürmedi. Suçsuz yere cezaevinde kalıyor. Aileler mağdurdur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talebimiz; adaleti tesis edip Yusufileri bir an önce serbest bıraksınlar. " dedi.

Mikail Gültepe'nin teyzesi Naciye Süpürgeci de yeğeninin 18 yıldır suçsuz yere cezaevinde kaldığına dikkat çekerek, "Camiye gitmek, Kur'an-ı Kerim okumak suç değildir.  Ama bunlar suç olarak görülüyor. Düğünden bir ay geçti cezaevine girdi. Oğlunun derdinden annesi vefat etti. Bırakmadılar annesini görsün. Yusufiler Allah yolunda gittikleri için cezaevindeler. Eşi, babası, ailesi var; mağdur oluyorlar.  Cezaevindeki gençler yaşlandı. Çaremiz Allah'tır ama Cumhurbaşkanı da bir sebeptir. Artık onların bırakılması gerekiyor." diye konuştu.

Kardeşinin tüm Yusufi mahkumların ceza indirimi öngören yasa tasarısı kapsamına alınması gerektiğinin altını çizen Naime Süpürgeci, yaşadıkları mağduriyetin artık son bulmasını istedi. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir