• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Habib Nurmagomedov: Kimse benim dinime küfür edemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UFC hafif sıklet unvan maçında Habib Nurmagomedov ile Conor McGregor kozlarını paylaştı.

Habib Nurmagomedov (27-0-0) ile rakibi Conor McGregor'u (21-4-0) toplam 4 raundda yere serdi. İlk 3 raundda İrlandalı 'The Notorious' üzerinde hakimiyet gösteren Habib'in son raundda galibiyeti almasından sonra T-Mobile Arena karıştı.

DİNİME KÜFÜR ETTİ
"Babama küfür ettiler, anneme küfür ettiler, dinime küfür ettiler, bana terörist dediler. Kimse bir diğerinin dinine, ülkesina hakaret edemez" diyen ve Conor McGregor'u ringe gömen Habib maçtan önce; "Elhamdülillah, biliyorum elhamdülillah dememden hoşlanmıyorsunuz, elhamdülillah, sizin çocuğunuzu paramparça edeceğim" demişti.

Nurmagomedov maç sonrası provokasyonlara dayanamayıp kafesten atlayarak rakibi McGregor'un ekibinin üzerine yürüdü. Nurmagomedov'un ekibi de kafese girerek maç öncesi hakaretler yağdıran İrlandalı dövüşçüye tepkisiz kalmadı.

AYIYLA GÜREŞEREK ÇALIŞTI
Eski bir sporcu olan babası sayesinde küçük yaşlarda güreşle tanışarak spora başlayan Habib Nurmagomedov, ayrıca judo ve sambo branşlarında eğitim aldı.

Dokuz yaşındayken antrenmanlarını ayıyla güreşerek yapan Nurmagomedov'un bu görüntüleri sosyal medyada gündem haline geldi. Nurmagomedov, eğitimi sırasında antrenmanlarını izlediği ve ilgi duyduğu karma dövüş sanatlarına 18 yaşından sonra başladı.

Dağıstanlı Nurmagomedov, 20 yaşında karma dövüş sanatlarında profesyonel maçlara çıkmaya başlayarak bu alanda kariyerinin ilk adımlarını attı.

YENİLGİSİZ DÖVÜŞÇÜ
Karma dövüş sanatlarının ilk Müslüman şampiyonu olma unvanına sahip olan Nurmagomedov, kariyerinde çıktığı 27 maçı da kazanma başarısı gösterdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir