• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
28 Şubat soruşturmasında 3 kişi aranıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat soruşturması kapsamında birinci operasyonda 31 kişi hakkında gözaltı kararı alınarak, bunlardan 29`u hakim karşısına çıkarıldı. İkinci operasyonda ise 12 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunlardan 11`i mahkemeye gönderildi. Hakim karşısına çıkarılan 40 kişiden 26`sı haklarında `Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması` gibi nedenlerle tutuklandı.

Tutuksuz yargılanacak 14 kişi hakkında ise yurt dışına çıkışlarına, CMK`nın adli kontrol hükümlerine ilişkin 109/3 (a) maddesi uyarınca yasak getirildi. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Tuğgeneraller Ünal Akbulut, Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp gibi isimler de bulunuyor.

28 Şubat soruşturmasında birinci operasyonda gözaltı kararı bulunan emekli Albaylar Ziya B., Eser Ş. ile ikinci operasyonda gözaltı kararı bulunan emekli Yarbay Bülent Y.`ye ise henüz ulaşılamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir