• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Gaziantep`teki klor olayına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki yüzme havuzunda meydana gelen ve 32 kişinin etkilendiği olayın sıvı klor maddenin yere dökülmesinden kaynaklandığı, havuzda bulunan kişilerinde zehirlenmediği ve boğaz yanması şikâyeti ortaya çıktığı bildirildi.

Konu ile ilgili Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "07.10.2018 tarihinde 19.30 sularında Şahinbey ilçemiz Karataş Mahallesi'nde MAXPRO yüzme havuzunda bir miktar sıvı klor maddenin yere dökülmesinden kaynaklı havuzda bulunan kişilerde boğaz yanması şikayeti ortaya çıkmıştır. Olayın hemen ardından AFAD ekiplerimizin yapmış olduğu inceleme neticesinde bu kloru soluyan müşteri ve personeller tedbir amaçlı hastanelere sevk edilmiştir. Hastaneye sevk edilen vatandaşlarımızın tamamı ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir." denildi.

Yaşanan bu olayın belediye ile ilgili hiçbir alakasının olmadığı belirtilen açıklamada, olayı bir patlama ve zehirlenme vakası olarak nitelendirip, vatandaşları yanlış bilgilendirerek, toplumu tedirginliğe sevk edenlerin ve bu doğrultuda paylaşımlarda bulunanlar ile ilgili de yasal süreç başlatılacağı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir