• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Solhan`da Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Çağrı -Der Bingöl`ün Solhan ilçesinde dün saat13.30`te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kutlu doğum etkinliğine katılımın oldukça kalabalık olması görenleri duygulandırdı.  Programın açılış konuşmasını Zazaca olarak yapan bölge alimlerinden M. Sahap Korkutata Hz Peygamberin hayatından kesitler anlatarak tüm insanlığa gönderilmiş böyle bir peygamberin ümmeti olmamızın büyük bir nimet ve bulunmaz bir hazine olduğunu ifade etti.

PEYGAMBERİ SÜNNETİNİ HAYAT NİZAMI OLARAK BELİRLEMELİYİZ
Peygamberler dahi onun ümmetinden olmak istemiş ve gıpta etmişlerdir diyen Molla Sahap "Bizler de Hz Muhammed`e layık bir ümmet olabilmemiz için onu kendimize düstur sünnetini ise hayat nizamı olarak belirlemeliyiz. Kutlu Doğum münasebetiyle siz peygamber aşıkları ve sevdalıları meydanlara akın ediyorsunuz. Bu büyük bir iştir. Bu uyanışın ve garib kalmış İslam`a sahip çıkmaktır. Ey siz Peygamber aşıkları, insanlığın şirkin karanlığında ve zulüm altında olduğu bir dönemde kainata Hz Peygamberin nuru indiğini bu nur sayesinde kainatın şeklinin değiştiğini olağanüstü olaylar yaşanarak Kisra`nın sütunları yıkıldı, asırlardır yanan şirk ve küfür ateşi söndü. Cehalet putları bir bir yıkıldı. 1400 yıldır bu nur devam ediyor, bu nurdan feyizlenmeyi rabbim bize de nasip etsin." dedi.

Etkinlik okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. Okunan mevlitten sonra program Vuslat İlahi Grubu ile sanatçı Özcan`ın seslendirdiği ilahilerle coşkulu bir şekilde devam etti.

HZ PEYGAMBER MAZLUMLARIN DOSTUDUR
Okunan ilahilerden sonra mikrofona M. Osman Tayfur hoca gelerek Türkçe bir konuşma yaptı. Tayfur hoca konuşmasında Resullullah`ın (SAV) ümmetine olan düşkünlüğünü anlattı. Tayfur hoca Allah`u tealanın yeryüzünde mazlum ve mustazafları varis ve hakim kılmak istediğini hatırlatarak şöyle devam etti. Allah`u Teala tarih boyunca peygamberler göndermiştir. Peygamberlere tabi olanlar üstün olmuşlar, peygamberin izinden gitmeyenler zelil ve rezil olmuşlardır. Bizim için tek önder Resulullah`tır. Mustazaf ve mazlumlar onunla özgür kaldılar. Onun dostu kimsesizler ve mazlumlardır.
O, dünya ve ahiret için gönderilmiştir. Bizler onun yolundan gider, ona uyarsak kurtuluşa erer ve yeryüzünün varisleri oluruz. Onun sünneti seniyesine sarılalım, O, bütün insanlığa rahmettir. Resulullah`ın gelişiyle bütün mahlûkat hayat buldu. Kız çocukları onun gelişiyle yaşam hakkı kazandılar. İnsanlık onunla hayat buldu, canlandı" dedi.

Program sonunda Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereye girenlere hediyeleri bölge alimlerinden M. Sahap Korkutata, M. Osman Tayfur hoca, Peygamber Sevdalıları Koordinatörü Hamdullah Tasalı ve Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu tarafından verildi.

Etkinlik İdris Çalışkan`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Nihat Kanat-Muhsin Barış - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir