• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
YENİ BAŞKAN; YENİ HEYECAN HÜDA PAR `SAĞLAM` GELİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

HÜDA PAR 3. Olağan Büyük Kongresi ‘Önce İnsan Öncelik Adalet` temasıyla Ankara Ulus`ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı`nda gerçekleştirildi. Tek adayın çıkarıldığı kongrede HÜDA PAR`ın yeni Genel Başkanı Av. İshak Sağlam oldu. HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir soluk getirdiklerini söyleyen Sağlam, ilkelerinden ve istikametlerinden ödün vermeden çalışmalarını arttırarak ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet` demeye devam ederek adalet ve hizmet anlayışını da getireceklerinin altını çizdi. MHP`nin Meclis`e sunduğu ceza indirimine değinen Sağlam, 28 Şubat ve FETÖ`nün kendilerine kumpas kurduğu kesin olarak belli olanların da af kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekti. Gündemdeki ekonomik krize de değinen Sağlam, “Hem sıkıntıların kaynağının ekonomik savaş olduğunu söyleyeceksiniz hem de ekonominin dümenini size savaş açanlara teslim edeceksiniz” dedi. Konuşmasına 3. Olağan Kongre`nin memlekete, ümmete ve insanlık alemine hayırlar getirmesini temenni eden Sağlam, “3. Olağan Kongre`mizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bugün 7 Ekim. Tarihin, önemli hadiselere tanıklık ettiği bir gün. Aynı zamanda muharrem ayındayız. 4 yıl önce yine bir 7 Ekim`de, Kerbela`da Hz. Hüseyin ve yarenlerine yaşatılan acıların bir benzerini yaşadık. Hüseyin`in varisleri; yoksullara, yetimlere, mustazaflara, bu ülkenin yalın ayaklılarına kurban eti dağıtmak için uğraşırken kurban edildiler. Bu vesile ile 7 Ekim şehitlerini hayırla yâd ediyor, kıyamete kadar Kerbela şehitleriyle birlikte anılmalarını Rabbi Rahim`den diliyorum.” dedi.

“3-5 ÇAPULÇU/TETİKÇİNİN DERDEST EDİLMESİYLE 6-8 EKİM SALDIRILARININ AYDINLATILDIĞINI HİÇ KİMSE İDDİA EDEMEZ”

6-8 Ekim saldırıları azmettiricilerinin de hesap vermesi gerektiğini söyleyen Sağlam, “Aradan 4 yıl geçti ancak yaşanan acılar henüz taptazedir. 6-8 Ekim olaylarının bütün yönleriyle ele alınıp olayda dahli olan her kim varsa ortaya çıkarılması gerekir. 3-5 çapulçu/tetikçinin derdest edilmesiyle bu olayın aydınlatıldığını hiç kimse iddia edemez. Tetikçilerin olduğu gibi onları azmettirenin, olayları planlayıp organize edenlerin, onları destekleyen ve yardım edenlerin, olaylara müdahale etmesi gerektiği halde hiçbir şey yapmayanların da mutlaka hesap vermesi gerekir. HÜDA PAR olarak gerek 7 Ekim şehitlerinin davalarının takibi, gerekse ülkede meydana gelen haksızlık ve hukuksuzluklar konusunda gerekli hassasiyetleri göstermeye devam edeceğiz. Bu dünyada hesaptan kurtulanlar da cezadan kurtulduklarını sanmasınlar.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR OLARAK SİYASETE YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRDİK”

Siyasi partilerin, iktidarı ele geçirme mücadelesi yerine, halka hizmet etmek için yarışmaları gerektiğini söyleyen Sağlam, “HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir bakış açısı getirdik. Mevcut anlayışta ‘muhalefet` demek  ‘Karşı olmak` demektir. Bu anlayışla iktidarın doğru veya yanlış yapması hiç önemli değildir. Hâlbuki bu anlayış siyasi partiler arasında sürekli bir çatışmayı beraberinde getirir, toplumu gerer ve iyi işlerin yapılmasına dahi mani olur. Biz, her konuda yapıcı muhalefet yolunu izleyeceğimizi, doğruyu kim yaparsa yapsın ve nereden gelirse gelsin destek vereceğimizi, yanlışı kim yaparsa yapsın ve nereden gelirse karşısında duracağımızı yüksek sesle dile getirdik. Siyasi partilerin birbirlerinin düşmanı olmadığını ve birbirleriyle çatışmayı bir kenara bırakmaları gerektiğini, memleketi yönetmeye talip kurumlar olarak, sorumluluk duygusuyla hareket edip halkın menfaatine olan hususlarda yardımlaşmaları, yanlışa düştüklerinde de birbirlerini uyarmaları gerektiğini söyledik. Yine siyasi partilerin, iktidarı ele geçirme mücadelesi yerine, halka hizmet etmek için yarışmaları gerektiğini, siyasi partilerin bunun için varlık göstermeleri gerektiğini söyledik. Bu misyonumuzu ilk günden beri yerine getirmeye çalışıyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz. İlkeli duruşumuz, istikametimiz ve gayretli çalışmalarımızla ülkeye muhalefet anlayışı bakımından yeni bir ses ve anlayış getirdiğimiz gibi, Allah`ın izni ve inayetiyle, ilkelerimizden ve istikametimizden ödün vermeden gayretli ve ihlaslı çalışmalarımızı arttırarak ‘Önce İnsan, Öncelik Adalet` demeye devam ederek halkımıza özlemle beklediği HÜDA PAR`ın Adalet ve hizmet anlayışını da getireceğiz.” dedi.

“FETÖ`NÜN KENDİLERİNE KUMPAS KURDUĞU KESİN OLARAK BELLİ OLANLAR NEDEN AF KAPSAMINA ALINMIYOR”

Gündemdeki af meselesine de değinen Sağlam, “Malumunuz olduğu üzere memleketin gündemde bir af meselesi var. Bu affın gerekçesi olarak; FETÖ mensubu olduğu söylenen Hakim ve savcıların oluşturduğu kararlarda adalete uygun hareket etmediklerinin tespit edildiği, hakim ve savcıların neredeyse üçte birinin FETÖ suçlamasıyla cezaevinde oldukları ya da işlerine son verildiği dile getiriliyor. Bu gerekçenin büyük bir kısmına biz de imzamızı atıyoruz. Ancak darbe alt yapısını oluşturmak için bu yapıların belki de teşvik ettiği suç ve suçlular bakımından af talep edilirken FETÖ`nün kendilerine kumpas kurduğu kesin olarak belli olan, hatta bu konuda birçok mahkeme kararı bulunanlar neden af kapsamına alınmıyor, bunu anlamak mümkün değil. Af konusunda sorunların daha da büyümemesi için bu aşamadan sonra geri adım atılmaması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi biz de; “devletin kendisine karşı işlenen suçlarda af yetkisi vardır” diyoruz. Toplumsal barışın ve huzurun sağlanması için üçüncü şahsa karşı işlenen suçlarda daha temkinli olmak gerekir. Ancak bunun da ara formülü vardır. Şu anda toplum olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Yeni bir başlangıç yeni bir milat oluşturulabilir. Bunun için af teklifi tüm kesimleri kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Üçüncü şahıslara karşı işlenen suçlarda af “uzlaşma” şartına bağlanabilir. Mağdur veya mağdurun mirasçılarıyla “uzlaşma” sağlayanlar af kapsamına alınabilir. Bu şekilde toplumda bir yara olan kan davası ve husumetlerin ortadan kaldırılmasına da yardımcı olunmuş olur.” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ BİR EKONOMİK SORUN İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Gündemdeki ekonomi krizine de değinen Sağlam, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Son zamanlarda ülke gündeminin birinci sırasında ekonomik sorunlar, döviz, faiz ve hayat pahalılığı var. İster yurt dışından yapılan bir ekonomik saldırı olsun isterse ekonominin iyi idare edilmemesinden kaynaklansın ciddi bir ekonomik sorun ile karşı karşıyayız. Buna acil olarak ama yerinde müdahalelerle tedbir alınması gerekiyor. Ancak alınan tedbirler günü kurtarma ve geçici pansuman türünden olmamalıdır.”

“İSRAFLA MÜCADELEYE YOLSUZLUKLARI, USULSÜZLÜKLERİ GİDERMEKLE, LÜKS YAŞAMDAN VAZGEÇMEKLE BAŞLANMALIDIR”

İsraf ile mücadele de yapılan yanlışlıklara değinen Sağlam, “İsraf ile mücadele de, alınacak tedbirlerden biridir. Ancak israf ile mücadele; Orhan kardeşimizin sakatlık aylığının kesilmesi, Hasan amcanın yaşlılık bakım maaşının kesilmesi, ya da Arife bebeğin solunumunu, kalbinin atmasını sağlayan cihazın ödeneğinin kesilmesiyle olmaz/ olmamalıdır. Fakirin boğazına girecek bir lokma ekmeyi kesmekle israfla mücadele olmaz. Aksine israfla mücadele özürlülerin özürlerini giderme, başkasına muhtaç olmaktan kurtarma, hastalara daha iyi ve kaliteli hizmet etmek için yapılmalıdır. İsrafla mücadeleye yolsuzlukları, usulsüzlükleri gidermekle, lüks yaşamdan vazgeçmekle başlanmalıdır. Dışa bağımlılıktan tamamen kurtaracak sistem değişikliği ile olmalıdır. Hem sıkıntıların kaynağının ekonomik savaş olduğunu söyleyeceksiniz hem de ekonominin dümenini size savaş açanlara teslim edeceksiniz. Tilkiyi tavuk kümesinin içine alarak tavuklarınızı koruyamazsınız. Bu anlayışın mutlaka terk edilmesi gerekir.” dedi.

“YENİ BİR HEYECANLA SAHAYA İNİP HÜDA PAR'IN MİSYONUNU HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

Yeni kadrolarla sahaya ineceklerini söyleyen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorunlarımız çoktur. Partimize, halkımıza, insanımıza ve Rabbimize karşı görevlerimizi yerine getirebilmek için çok çalışmamız gerekir. Sorunları görüp, çözüm yolunu da bildiği halde hiçbir şey yapmadan oturmak büyük bir vebaldir. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sabırla, metanetle, kırmadan, dökmeden ve bozup dağıtmadan doğru bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Kongreden hemen sonra teşkilatlanma çalışmalarımıza biraz daha hız vereceğiz. Yeni kadrolar ve yeni bir heyecanla sahaya inip HÜDA PAR'ın misyonunu halkımıza anlatacağız.”

“HİÇ KİMSEDEN İCAZET ALMAYI DÜŞÜNMEDEN, DOĞRULARI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Son olarak Mart 2019`da yapılacak yerel seçimler için şimdiden çalışmalara başlanması gerektiğini söyleyen Sağlam, “Önümüzde bir yerel seçim var. İmkanlarımızın sınırlı olduğunun farkındayız. Daha çok çalışarak, daha çok fedakarlıkta bulunarak, insanımıza birebir temas ederek kendimizi ve davamızı anlatacağız. Mazlumların feryadına, imdat haykırışlarına cevap olacak, hiçbir kınayıcının kınamasına aldırış etmeyeceğiz. Hiç kimseden icazet almayı düşünmeden, doğruları haykırmaya, küresel güç odaklarının ve yerli uzantılarının hile ve desiselerini bozmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda asla yılgınlığa ve ümitsizliğe düşmeden doğru bildiğimiz yolda halka ve Hakka hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz. İnancımız; ümitsizliği haram kılmıştır. Biz seferden sorumluyuz, üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz. Zafer Allah`tandır. Ancak Allah Tebarek ve Teâla hazretleri İhlas ve samimiyetle çalışanlara yardımını esirgemeyeceğini vaat etmiştir. Çalışma bizden başarı ve zafer Allah`tandır.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-Mehmet Fatih Akgül-Nizamettin Aşkın - İLKHA)

HÜDA PAR`ın YENİ KADROSU

HABER MERKEZİ- ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet` sloganıyla Ankara`da gerçekleştirilen HÜDA PAR 3'üncü Olağan Büyük Kongresinde yapılan oylama sonucu HÜDA PAR Genel Başkanlığına Avukat İshak Sağlam seçildi. Kongrede Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Genel Merkez İstişare Kurulu Asil Üyelerinin seçimleri de yapıldı. Genel İdare Kuruluna seçilen asil üyeler şöyle:  Zekeriya Yapıcıoğlu, Mehmet Hüseyin Yılmaz, Sait Şahin, Mehmet Yavuz, Aydın Gök, Şahzade Demir, Mehmet Mehdi Oğuz, Abdurrahman Cens, Eyyüp Yanaç, Vedat Turgut, Cemal Çoban, Şeyhmus Tanrıkulu, Abdullah Aslan, Adile Abdulhadioğlu, Cesim Yılmaz, Emin Güneş, Habibe Günel, Hamdullah Tasalı, Hasan Şahin, Hüseyin İmir, Mahmut Şahin, Masum Ayyıldız, Mehmet Eşin, Meryem Kiraz, Sema Yarar ve Şükran Kaya.

Yedek üyeler: Mahmut Eminoğlu, Ömer Faruk Dinç, İdris Yapıcıoğlu, Abdulmenaf Baysal, Seyfullah Girişen, Hasan Bozdaş, Enes Demirer, İbrahim Sevgili, Mehmet Emin Özaslan, Mahmut Durmuş, Adem Aksu, Hakan Özbay ve Ömer Aşkın.

Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri: Ahmet Erkul, Fadıl Şani, Mahmut Tekdal, Mehmet Emin Doğru, Nazim Eprem, Şehmus Akman ve Veysel Topkan.

Merkez Disiplin Kurulu yedek üyeleri: Rıdvan Yapıcıoğlu, Abdullah Bozkurt ve Salih Demir.

İstişare Kurulu asil üyeleri: Ahmet Seyyidoğlu, Nuri Güneş, Mehmet Beşir Şimşek, Veysi Gültekin, Seyithan Aksoy, İsmail Kocakaplan, Mehmet Ali Ortaç, Mehmet Fatih Anal, Cengiz Karakaya, İnan Sur, İsa Aydın, Nasur Sevinik, Mehmet Selim Sabaz, Serkan Ramanlı ve Lokman Yalçın.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir