• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kutlu Doğum`a Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç ilçesinde Genç-Der ve Karlıova ilçesinde Kar-Der tarafından Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu ile birlikte yarın Kutlu Doğum program düzenlenecek.

 

İlmi konularda yaptığı faaliyetlerle adını duyuran Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (Genç-Der), Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu ile ortaklaşa yarın saat 13.30`da Genç İstasyon Aile Çay Bahçesi`nde bay ve bayanlar için ayrı ayrı yerlerin tahsis edileceği Kutlu Doğum etkinliği düzenleyecek. Dağruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katılacağı Kutlu Doğum etkinliğinde Selami İlahi Grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirilecek.

 

Etkinlik kapsamında ayrıca bin 500 adet Kutlu Doğum münasebetiyle hazırlanan Kürtçe ve Türkçe Mevlid CD` si hediye edilecek.

 

Karlıova
Karlıova ilçesinde faaliyet yürüten Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) tarafından da yarın saat 13:00`te Karlıova Belediyesi`nin önünde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyecek.

 

Etkinlikte Özlem Ajans tarafından hazırlanan Kürtçe ve Türkçe Mevlid CD` sinden 2 bin adet dağıtılacağı belirtildi.

 

`Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)` isimli `Kutlu Doğum` programı için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Kar Der Başkanı Murat Akansu, programın tanıtımı amaçlı hazırlanan CD ve broşürlerin dağıtımının yapıldığını söyledi.

 

Etkinliğe bütün Bingöllülerin davetli olduğunu söyleyen Akansu, "Tüm duyarlı Peygamber aşığı halkımızı açık alan mevlüdüne kadın-erkek, genç- yaşlı demeden bekliyor ve halkımızın yüce İslam Peygamberine olan bağlılık ve sadakatini göstermesini diliyoruz" diye konuştu.

 

Solhan, 1 Mayıs Pazar günü
Solhan Çağrı Der`in organize ettiği `Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav)` isimli `Kutlu Doğum` programı da 01 Mayıs 2011 Pazar günü saat:13.30`da Solhan Belediyesi`nin bahçesinde gerçekleştirilecek. Kutlu Doğum Etkinliği için hazırlıklar tüm heyecanıyla devam ediyor.
Çağrı-Der Başkanı Nesim Yıldırım, program tarihini açıklayarak programın tanıtımı amaçlı hazırlanan CD ve Broşürlerin dağıtımına başladıklarını açıkladı.

 

01 Mayıs 2011 günü saat 13.30`da Kutlu Doğum etkinliğinin düzenleneceğini belirtilen Çağrı Der Başkanı Nesin Yıldırım, Çağrı Der olarak düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum programını organize ettiğimizden dolayı çok mutluyuz. Tüm Dünya`da yaşanan bu güzel atmosferi bizlerde Solhan`da yaşatmaya çalışacağız" dedi.

 

Peygamber efendimizi tanıtarak, güzel ahlakını ve öğretilerini insanlara ulaştırmayı ve yaşanmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yıldırım, onun gelişi ile tüm dünyanın karanlık ve zulümattan aydınlık ve huzura gark olduğunu söyledi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir