• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

 

KÜTAHYA

İş ve Çalışma Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürü Kamil Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hazırlanan 100 günlük eylem planı kapsamında istihdamın geliştirilmesi için yapılan çalışmalar doğrultusunda İŞKUR İl Müdürlüğü ile kentteki özel bir hastane arasında işe ilk adım protokolü imzalandığını söyledi.

Proje ile aynı zamanda nitelikli işgücü talebinde bulunan işverenlerin de aradığı özelliklere sahip elemanları istihdam edebilmelerini sağlayacağını dile getiren Uçan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında, yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim ve tecrübe kazanması sağlanacak.

Sektör kısıtlaması olmadan 6 aylık program sonrasında işverenlerin bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi 6 ay boyunca istihdam etmesi gerekecek.

İşbaşı eğitim programı sonrasında katılımcılar işveren tarafından istihdam edilecek, bu kişiler için ilk altı ay ödenmesi gereken ücretin net asgari ücretin yüzde 50'si kadar tutarı işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.

Zorunlu istihdam sürecinden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi ve yeni bir sözleşme imzalanması halinde net asgari ücretin yüzde 25'i kadar ücret desteği bir yıl boyunca işsizlik sigortası fonundan karşılanmaya devam edilecek.” 

Uçan, proje sayesinde üniversite mezunu gençlerin 6 aylık işbaşı eğitim programından sonra en az 1,5 yıl daha istihdam edilmiş olacağını da sözlerine ekledi. 

AA