• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Mardin`de ilk defa kapalı böbrek ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Devlet Hastanesinde, Üroloji Uzmanı Op Dr. Çağlar Yıldırım tarafından ilk defa kapalı yöntem ameliyatıyla böbrekteki taş başarılı bir şekilde alındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, Mardin Devlet Hastanesinde bu tür başarılı ameliyatların yapılması hem Mardin hem de kendileri adına gurur ve mutluluk verici olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Tecrübeli anestezi, ameliyathane ve servis ekiplerimiz sayesinde artık biz de bu tür ameliyatları yapabilmekteyiz. Bu teknik ile hastanemizde ilk ameliyat ettiğimiz hastalarımız; 40 yaşında, gelişimi yetersiz ve dirençli ağrılara neden olan bir sağ böbreği olan bayan hasta ile 26 yaşında, doğumsal olarak böbrek çıkış darlığı olan ve maalesef geç karşılaştığımız için böbreği çoktan iflas etmiş olan erkek hastamızdır. Her iki hastada da laparoskopik nefrektomi tekniği ile ameliyatlarını başarı ile gerçekleştirip hastalarımızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmiş bulunmaktayız. Bugün den itibaren de hastanemizde bu teknik ile ameliyatlar yapmaya devam edeceğimizi gururla bildirmek isteriz. Bu ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan ve bu alanda yurt dışında laparoskopi ve robotik cerrahi eğitim programlarında bulunmuş olan Dr. Çağlar Beye ve Mardin Devlet Hastanesi Yönetimi ile emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." (Mehmet Aslan - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir