• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Konya Bilim Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Konya Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl 6`ncısını düzenlediği Konya Bilim Festivali, kapılarını bilim meraklılarına açtı. Türkiye`nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi bahçesinde başlayan festivalin ilk gününde stantları gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Konya Valisi Yakup Canbolat, “100 binden fazla ziyaretçinin burayı görmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın neler yapabileceğini, keşfedebileceğini, nelere emek sarf edebileceklerini ve becerilerini görmelerini arzu ediyoruz. Bu noktada da tüm Konya`yı buraya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ FESTİVAL SAYESİNDE BİLİMLE TANIŞIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Festivali 30`a yakın kuruluşla birlikte düzenliyoruz. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem Konyalı hemşehrilerimizi hem de çevre illerden vatandaşlarımızın çocuklarımızı festivale getirmeleri davetini yapıyoruz. Böylece çocuklarımızın zihinlerinde bilim ile ilgili bir başlangıç olmuş olacak” dedi.

 

FESTİVAL ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE HAZIRLAMADA KATKI SAĞLIYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, festival dolayısıyla Konya ve Konyalı çocukların şanslı olduğunu belirterek, “Geleceğe hazırlanan çocuklarımızın bilim insanı olarak yetişmesi için bir gayretin olduğunu görüyoruz. Buraya katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile davetliler, 7 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek festival kapsamında kurulan stantları gezerek öğrencilerle ve katılımcılarla sohbet etti.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik açık alan üzerinde gerçekleşen 6. Konya Bilim Festivali`nde 100`ün üzerinde bilimsel etkinlik, bilim gösterileri, yarışmalar, simülatörler, İHA ve 3B yazıcı etkinlik alanları, uzay mekiği yapım atölyesi, astronomi gözlemleri, kodlama atölyeleri, elektronik tasarım atölyeleri gibi birçok etkinlik bilim meraklılarını bekliyor. Festival boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilim Festivali`ne ulaşım ücretsiz servis sağlanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir