• DOLAR 32.427
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2488.857
  • ...
Filistinli oda temsilcileri Gaziantep`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından, Filistin'de bulunan Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları ile işbirliği ile yürütülen "Gençler için İş Fırsatları" projesi kapsamında, GIZ Proje Danışmanı Maha Al-Amad, GIZ Proje Koordinatörü Rana Hanbali, GIZ Proje Koordinatörü Candost Aydın ile oda temsilcileri Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret etti.

Ziyarette, Gaziantep Sanayi Odası-GIZ Cash For Work İşbirliği kapsamında yürütülen eğitim, istihdam programının iyi uygulama örneği olarak yerinde ziyaret edilmesi ve GSO ile Filistinli odalar arasında işbirliklerinin geliştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, ziyarette yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Savaşın olmadığı ve çocuklarımızın barış içerisinde yaşadığı güzel bir dünyaya inşallah hep birlikte kavuşuruz." dedi.

TOBB'un Filistin'deki faaliyetleri canlandırmak, geliştirmek yönünde düşünceleri olduğunu kaydeden Ünverdi, "GIZ ile yapmış olduğumuz bu projelerle bizler Alman mesleki eğitim sistemini uygulamaya çalışıyoruz. Bununla birlikte de Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında ise Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesini (GASİMEP) başlattık." diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirten Ünverdi, şunları dile getirdi:

"Proje kapsamında 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel bakım onarım, mobilya teknolojisi, metal doğrama, kaynakçılık, iç mekan, iş makinaları, iplik üretim, gıda kalite kontrol ve gıda işleme alanlarında öğrenci alımı yaparak sistemi uygulamaya başlayacağız. İş çevrelerinde çırak olarak tanımlanan 13-14 yaş arasındaki gençlerin iş becerisini, mesleki eğitimini geliştiren bu sistemde devlet denetimi altında fakat özel sektörün ihtiyacına göre bir mesleki eğitim verilmiş olacak. 9'uncu sınıfı tamamlamış öğrenciler arasından yüksek başarı oranına sahip ve 'Mesleki Beceri Testi' ile seçilecek olan öğrencilerin işletmelerle eşleştirilmesi yöntemi ile 'İkili Mesleki Eğitim Sistemi' sayesinde işletmelerin kısa ve orta vadede nitelikli personel ihtiyacının giderilmesi, personel kaynaklı kalite verimliliklerinin arttırılmasını hedefliyoruz."

Makine Mühendisleri Odası ile de bir proje başlatacaklarını belirten Ünverdi, projeyle üniversiteden yeni mezun olmuş gençlere GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde pratik yapma ve tecrübe edinme imkanı sunacaklarını söyledi.

Eurochambres'ın da Ankara'da yaptığı toplantıyı hatırlatan Ünverdi, toplantıda mesleki eğitim, kadın girişimciliği konusuna ağırlık verilmesine vurgu yapıldığını belirterek, oda olarak bu iki konuya da hazır olduklarını ve bu iki konuda da yatırımları olduğunu vurguladı.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı ortaklığında da girişimci kadınlara yönelik "Kadın Girişimci Destek Merkezi'nin (KAGİDEM)" kurulduğunu da aktaran Ünverdi, binanın inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığını, bu proje ile de iş piyasasına girişimci olarak katılmak isteyen kadınların, işe giriş süreçleri desteklenerek sağlam temelli, sürdürülebilir girişimlerin hayata geçirilmesini amaçladıklarını kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir