• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da halk PKK`ye karşı yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da siyasi partilerin destekleri ve Batman Düşünce ve İnanç Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe katılanlar Gercüş ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 8 askerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan PKK'nin bombalı saldırılarını telin etti.

Batman Park AVM önünde toplanan vatandaşlar, buradan Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Yapılan yürüyüşte katılımcılar, PKK aleyhine slogan attı. Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık, PKK'ye tepkisini burada da gösteremeye devam etti.

Batman İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin okudu.

Ergin, yaptığı açıklamada, barıştan yana olmadığını çözüm sürecini baltalayarak ortaya koyan taşeron örgüt PKK'nin, bölgenn ve ülkenin istikrarını bozmaya devam ettiğini belirtti.

Ergin, sözlerinin devamında, "Masum insanların canına kast edecek kadar alçalan terör örgütleri; kimi zaman beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürerek patlatmakta; kimi zaman bir bombanın pimini çektirerek katliam yapmaktadırlar. Yüzlerce masumun canına kıyan terör örgütleri ve onları kullanan güçler, ne yaparsa yapsınlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. PKK terör örgütü, bölgemize yapılan yatırımları baltalamaya devam etmektedir. Bölgemize yapılan baraj, yol, okul, hastane gibi birçok yatırımın önünü kesmeye çalışan taşeron örgüt, dün yol güvenliği sağlamakla görevli gencecik askerlerimizi şehit ederek korku ve endişe yaymaya çalışmaktadır. Ancak küresel şeytanlar ve yerli işbirlikçileri bilmelidir ki her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakâr ve feraset sahibi vatandaşları daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliğini biraz daha pekiştirecektir." ifadelerini kullandı.

"Küresel güçler Türkiye halkının birlik ve beraberliğini bozmaya çalışıyor"

Küresel güçlerin Türkiye halkının birlik ve beraberliğini bozmaya çalıştığını belirten Ergin, "Türkiye mazlumlara el uzatarak, zalimlere isyan ederek yeni bir adil dünya düzeni için çaba sarf etmektedir. Dünyanın görmediği, görmezden geldiği Suriye'de ve diğer mazlum ülkelerde insanlığın onurunu kurtarmaya çalışırken, bütün maddi ve manevi imkânlarını ortaya koyarken, Türkiye'ye ders vermeye çalışan küresel sömürü odakları içerideki taşeron uzantıları vasıtasıyla birlik ve beraberliğimizi zaafa uğratmak istemektedir. Bizler Türküyle, Kürdüyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkındayız. Biliyoruz ki, Türkiye'nin istikrarına yönelik hesaplar aslında İslam âlemini köleleştirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahkûm eden halkımız, her türlü terör ve fitne girişimlerini de başarısız kılmaya muktedirdir." dedi.   

Bitme noktasında olan PKK'nin, son gayesinin genç dimağları zehirleyerek örgüte adam kazandırmak olduğunu söyleyen Ergin, oyuna gelinmemesi çağrısında bulundu.

Basın açıklaması sonrası Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran tarafından yapılan duanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir