• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Gazze`deki gösterilerde 2 Filistinli şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Gazze halkının Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında bugün (5 Ekim) yaptığı barışçıl gösteriye ateş açarak ve göz yaşartıcı bomba yağdırarak müdahale eden işgal güçleri biri çocuk 2 kişiyi şehit etti 376 kişiyi de yaraladı.

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze halkının ‘Kararlılık ve Direniş` Cumasında bugün yaptığı faaliyetlere işgal güçlerinin ateş açması, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu 12 yaşındaki Faris Es-Sersavi adındaki Filistinli çocuk ile 24 yaşındaki Ekrem Ebu Sem`an adındaki gencin şehit olduğunu, 7`si ağır 376 kişinin yaralandığını, bunlardan 192`sinin hastanelere sevk edildiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında yaralılar arasında 10 kadın ile 30 çocuğun olduğunu, saldırılarda bir ambulansla bir sağlık çadırının da isabet aldığını kaydetti.

Bölgede bulunan Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ise verdiği bilgide, işgal güçlerinin barışçıl gösteri düzenleyen masum ve savunmasız halka ateş açması, gaz bombalarıyla ve atık sularla saldırması sonucu göstericilerden ikisinin şehit olduğunu, onlarcasının da yaralandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ayrıca, Gazze`de ikindiden sonra binlerce kişinin sınırdaki faaliyetlere katılmak için direniş noktalarına akın ettiğini, birçok noktada işgal güçlerine karşı gençlerin taş atarak direniş gösterdiklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Filistinli gençlerin ‘Kararlılık ve Direniş Cuması` için sabah erken saatlerden itibaren hazırlık yaptıklarını, işgal askerlerinin görüş mesafesini kapatmak için lastik topladıklarını ve yangın çıkarıcı balon hazırladıklarını kaydetti.

Diğer taraftan işgal basını, Gazze sınırında yapılan gösterilere misilleme olarak işgal güçlerinin Hamas`a ait bir noktaya hava saldırısı düzenlediklerini belirtti.

Geçen hafta yapılan faaliyetlerde 7 kişi şehit olurken, 500 kişi de yaralanmıştı.

Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin başladığı 30 Mart`tan şimdiye kadar ise, 200`den fazla kişi şehit oldu, 22 binden fazla kişi de yaralandı.

Öte yandan bugünkü faaliyetlerden önce işgal ordusu Gazze sınırında teyakkuza geçmiş ve Gazze cephesinde muhtemel senaryolara karşı Demir Kubbe sistemini yerleştirmişti.

Perşembe günü açıklama yapan Siyonist işgal yönetimi Savaş Bakanı Avigdor Lieberman askerlerden Gazze sınırında meydana gelebilecek muhtemel gelişmelere karşı en üst düzeyde teyakkuzda olmalarını istedi.

Siyonist Başbakan Netanyahu ise, Hamas`ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın yaptırımlarına karşı tepkisini ve öfkesini İsrail`e yöneltmesi durumunda Hamas`a ağır darbe indirme tehdidinde bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir